Pepe ESCOBAR: Obamův odchod - nikoliv s pompou, ale s fňukáním. Tímto způsobem končí Obamova vláda, tj. neslavně a s žalostným kňučením

Kampaň královny války Hillary „Přišli jsme, viděli jsme a on umřel” Clintonové – plně podporovaná prezidentem Obamou – stála neuvěřitelných 1,2 miliard dolarů a skončila potupně v amerických prezidentských volbách. Takže Obama se rozhodnul, že cenou útěchy bude, když nařídí „zpravodajské komunitě“, aby provedla „úplnou revizi“ toho, jak se zlomyslným Rusům podařilo předat „hlavní cenu“ Donaldu Trumpovi.

Královna války během své kampaně slavně prohlašovala, že „17 amerických zpravodajských sužeb“ potvrdilo, že Rusové se nabourali do Podestových e-mailů, které pak byly, kapku po kapce, uvolňovány na WikiLeaks. Odhaleny tak byly nechutné praktiky Demokratického národního výboru (DNC). Ve skutečnosti žádné hlášení rozvědky neexistovalo, jen jakýsi komentář zdiskreditovaného šéfa Národní rozvědky Jamese Clappera (DNI), který postrádal jakékoliv důkazy.

Nevalné kvality a idejemi neokonzervativců prolezlé noviny Washington Post Jeffa Bezose (majitele Amazonu) - kdysi důvěryhodný zdroj informací - plácají o senzačním manévru CIA, kterým donutila Rusy dosadit Trumpa do prezidentského úřadu.

A tohle se objevilo přímo poté, co ten samý novinový plátek, v McCarthyho stylu, zveřejnil předlouhou černou listinu webových stránek/zpravodajských agentur, včetně Sputniku, kde je označil za zrádce propagandisty. Tím si jen zhoršil, již tak nízkou důvěryhodnost, kterou se snaží vylepšit bláboly neokonzervativců/neoliberálů na stránkách s hlavními komentáři. Washington Post, do dnešního dne, nestáhl tuto slabomyslnou a nepravdivou „informaci“.

To, že dojde k protnutí se nového Mccarthirismu a CIA ve Washington Post je sotva překvapující. Koneckonců, Bezosův Amazon je hlavním dodavatelem CIA, činící z Washington Post klíčové aktivum amerického státu ve státu. Takže tady máme seriózní washingtonské noviny, který zveřejňují černou listinu (vydanou americkou vládou) amerických a zahraničních novinářů.

Přehršel operací pod falešnou vlajkou

Pokud se jedná o zpravodajský průlom CIA, má to co dělat se souslovím „vysoký americký představitel“, kdy je americká veřejnost ujišťována, že „převládající názor“ „zpravodajské komunity“ je ten, že „osoby s kontakty na ruskou vládu“ poskytly WikiLeaks Podestovy e-maily. WikiLeaks však uvedly věci na pravou míru již v říjnu.

Představte si jak CIA „tajně“ špehuje brífink senátorů v Kapitolu minulý týden a jedním dechem dodává, že to dělají Rusové. Ale i Washington Post musel ve své brakové reportáži uvést sousloví „vysoký americký představitel“, když uvedl, že „došlo k drobným neshodám....co se týče závěrů zpravodajských služeb - což znamená, že neexistují žádné pádné důkazy, že by Kreml instruoval konkrétní osoby, aby předaly e-maily demokratů WikiLeaks.

Takže tohle je v podstatě jen stará, na pravou míru uveden, ničím nepodložená zpráva, sloužící jako stěžejní důkaz, nastrčená CIA do kdysi renomovaného washingtonského novinového plátku. Není proto divu, že Trumpův tým - vedený stratégem Bílého domu Stevem Bannonem - si náležitě rýpnul do CIA: „Tohle jsou ti sami lidé, kteří tvrdili, že Saddám Husajn měl zbraně hromadného ničení.“ Hra skončila. Běžte domů.

Každé dítko školou povinné ví, na základě jednoduchých historických faktů, že vlády USA, stejně jako CIA, jsou specialisté v non-stop lhaní. Někdy lži navazují jedna na druhou, jindy se vzájemně vylučují. Vezměme se útok sarinem ze srpna 2013 v Ghútě, který téměř přivedl americkou vládu k obnovení útoku na Sýrii.

Američtí zpravodajci si byli jisti, že Džabhat an-Nusrá, také známá jako Al-Káida v Sýrii (nebo „umírnění rebelové“ - dle washingtonského konsenzu), byla schopna sarin vyrobit. A přesto Obama trval na tom, že to má na svědomí Bašár al-Asad, čímž porušil jeho (Obamovy) hloupé podmínky. Přesně podle scénáře, s jakým neokonzervativci vyrukovali na Irák, se Obama opřel o informace rozvědky, k ospravedlnění útoku.

Faktem je, že se sarin dostal k an-Nusře za pomoci nechvalně známého Bandara Bushe, který byl tehdy pověřen dynastií Saúdů, aby vyprovokoval změnu režimu v Damašku za každou cenu. Bandar byl ale ve skutečnosti daleko více vlivný, než CIA. Přímo se podílel na distribuci tun bankovek a vyzbrojování džihádistů v Sýrii, stejně jako na organizaci operací pod falešnou vlajkou, jako ta v Ghútě. A tohle vše poté, co sám Obama na začátku 2012 nařídil CIA vybudovat „krysí stezku“ na turecko-syrské hranici, pro přepravu libyjských zbraní do rukou „umírněných rebelů“.

Stěžejním faktem je, že nositel Nobelovy ceny Obama, s ústy plnými lží, jako pravý neokonzervativec, byl na samém prahu rozpoutání totální války proti Sýrii, kvůli „zločinu“, pro který ale neexistovaly žádné důkazy.

A lži se začaly kupit, jakmile se plány Obamovy vlády začaly bortit v „stalingradském kotli“ východně od Aleppa. Takhle (v arabštině) byli vyhnáni „umírnění rebelové“, současně je vidět, jak Damašek vytěžil z informací rozvědky, kdy početné skupinky „rebelů“ bojovaly mezi sebou. Jde zde zobrazeno, co se skutečně děje - na rozdíl od neutuchající americké propagandy o zlých Rusech bombardujících nemocnice.

Ufňukaná Obamova vláda stále kope. Očekávejme od CIA více husarských kousků, více démonizace Ruska, další vyzbrojování „umírněných“ syrských „rebelů“ a občas i další akce pod falešnou vlajkou.

Originál: Obama Out Not With a Bang, But a Whimper vyšel 13. prosince 2016 na thesaker.is.

Zdroj: zvedavec.org

Escobar Pepe