Varování biskupů DUKY a ZVOLENSKÉHO: Nekontrolovaná migrace může ohrozit naši společnost

Na úterní bratislavské konferenci o náboženství a migraci oba biskupové varovali, že nekontrolovaná migrace může přinést negativní dopady na společnost.

Dominik Duka k tomu poznamenal:

Při nepřipravené a neperspektivní migraci může dojít k dezintegraci celé společnosti. Zkušenosti a současný stav imigrace v zemích západní Evropy jsou jistým varováním. To není problém posledních pěti let, to je problém několika desetiletí.“

Duka, mj. předseda České biskupské konference, dále podpořil regulaci imigrace:

Jediným způsobem, jak dosáhnout důstojného života v zemích, ve kterých není možné žít život odpovídající lidské důstojnosti, kde není zabezpečena svoboda, je řešení pomocí regulace migrace, kde nejenom přihlížíme k dobru postižených, ale také nutně chráníme obyvatelstvo hostitelských zemí. Neregulovaná migrace v celé historii lidstva vždy přinášela násilí, války, ekonomický a kulturně společenský propad“, řekl.

Arcibiskup Stanislav ZvolenskyPodle bratislavského arcibiskupa Stanislava Zvolenského existuje souvislost mezi příchozími muslimskými běženci a násilnými činy:

V posledních letech jsme byli v Evropě svědky nejednou i brutálních teroristických útoků, jejichž aktéři se hlásili k islámu. Tato fakta logicky mohou vyústit v závěr, že čím větší muslimská komunita, tím více se zvyšuje pravděpodobnost násilných činů… Příchod tisícovek migrantů z muslimského světa může zásadně změnit naši civilizaci a my toto setkání v průběhu desetiletí zejména z demografických a kulturních důvodů nemusíme ustát,“ řekl.

Slovensko je jedinou zemí v EU, kde dosud nebyla postavena ani jediná mešita a islám v této zemi není uznáván za náboženství (nemá dokonce ani státní registraci).

Podle průzkumů veřejného mínění se na 70 % občanů Slovenska staví principálně proti existenci islámu v zemi.

(vlastní zpráva)

Zdroj: internetové servery

-mk-