Máme se smát či plakat nad úpadkem elity současného světového hegemona? Aneb jak si dva ruští prankeři udělali dokonalou legraci z přední americké političky + VIDEO

Prankeři jsou vlastně telefonní šprýmaři. V jejich žertech lze nicméně mnohdy spatřit pravdu o úrovni vzdělanosti a morálky těch, z koho si dělají legraci. Pomáhají nám dozvědět se tak cosi skrytého, co se z masových médií nikdy nedozvíme. Jedni s nejznámějších ruských prankerů si říkají Lexus a Vovan a nedávno se telefonicky spojili s členkou Sněmovny reprezentantů amerického Kongresu Maxine Watersovou, která už dříve s naprostou vážností prohlásila, že Rusko zaútočilo na Koreu. Tentokrát se šprýmař představil jménem ukrajinského premiéra Volodymyra Hrojsmana.

Maxine Watersová ovšem nebyla první obětí těchto prankerů. Volali již tureckému prezidentovi Erdoganovi, boxéru Kličkovi, redakci novin The New York Times, zpěváku Eltonu Johnovi, běloruskému prezidentovi Lukašenkovi, bývalému šéfovi NATO Rasmussenovi, politiku McCainovi a několika dalším americkým senátorům.

Vychutnejte si společně s námi fantastickou úroveň rusofobie, v níž ruský prezident Putin vystupuje jako jakýsi čaroděj Rumburak a senátorka prokazuje hlubokou „vzdělanost“ a geografický rozhled.  

Připomeňme ještě, že doktor Bolíto (rusky: Aibolit) a země Limpopo jsou převzaty z ruské pohádky pro děti Doktor Bolíto Korněje Čukovského. Viz níže krátký úryvek z veršů.

Korněj Čukovskij: Limpopo a dr. Bolíto

…A najednou odněkud šakal

na kobyle přiskákal:

„Zde je telegram

od hrocha!“

„Přijeďte, pane doktore,

co nejrychleji do Afriky.

A zachraňte, pane doktore,

naše děti!“

„Co se stalo? Opravdu

Vaše děti onemocněly?“

„Ano, ano, ano! Mají angínu,

spálu, choleru,

diftérii, slepé střevo,

malárii a bronchitidu!

Přijeďte co nejdříve,

dobrý doktore Bolíto!“

„Dobře, dobře, pospíším si,

a vašim dětem pomohu.

Jen, kde bydlíte?

Na hoře nebo v bažině?“

„Žijeme v Zanzibaru,

V Kalahari a na Sahaře,

na hoře Fernando-Po,

kde se toulá hippo-po

v širé zemi Limpopo“.

Vstal Bolíto a poběžel Bolíto.

Po polích, lesích, po loukách běží.

A pouze jedno slovo neustále opakuje Bolíto:

„Limpopo, Limpopo, Limpopo!“

-mp-