Maďarský premiér Viktor ORBÁN - Evropští bruselští úředníci stojí na straně teroristů

Maďarská vláda zastává pravou evropskou pozici – úředníci EU naopak obhajují teroristy. Právě tato slova vyřkl včera (12. června) v maďarském parlamentu premiér Viktor Orbán.  

Maďarsko se nikdy neprojevovalo jako protievropská země. Naše vláda zastává pravou evropskou pozici, která zahrnuje fungující evropské dohody, a to včetně té, která definuje pravomoci mezi členy unie a Bruselem. To Brusel změnil své názory“, prohlásil podle maďarské mediální agentury MTI.

Viktor Orbán

Orbán také řekl, že Brusel „otevřeně podporuje teroristy“, přičemž měl na mysli rozsudek maďarského soudu ve věci syrského migranta Ahmeda Hamida, který by odsouzen na 10 let za napadení policie během šarvátek na hranicích se Srbskem. Maďarský premiér poznamenal, že bruselští úředníci vystupují zcela otevřeně na podporu tohoto migranta a tím demonstrují, že je „absurdní lež Ahmeda Hamida“ důležitější než bezpečnost maďarského národa.

Dále Orbán potvrdil, že bezpečností zábrany na jihu země budou fungovat i nadále:

Plot na jižní hranici Maďarska bude stát tak dlouho, dokud budu premiérem“, řekl.

Budapešť také nedovolí Bruselu, aby pokračoval v provokacích, které se mj. týkají také kvót běženců:

Chceme, aby Maďarsko bylo maďarské a Evropa evropská… Evropská unie, to nejsou jen bruselští úředníci. Nemůžeme Bruselu dovolit, aby ovlivňoval naše vnitřní  záležitosti.“

Podle EADaily se Budapešť vždy zasazovala za přísnou kontrolu a omezení přívalu běženců. Maďarsko se stalo také první zemí v EU, která zamezila příchidu migrantů na své územé.

Zdroj: vlastní zpráva

-mp-