Dopis eurokomisařce JOUROVÉ: Evropská komise zítra začne jednat o postihu ČR kvůli kvótám. Na čí straně stojíte?

Evropská komise zahájila řízení s Českem, Polskem a Maďarskem za ignorování vnucených migračních kvót. Eurokomisařka Věra Jourová bude zítra spolurozhodovat o návrhu na uvalení sankcí na Českou republiku.

Tohle jí napsal pan Michal Kutzendörfer:

Vážená paní komisařko Jourová, 

Podle slov předsedy Evropské komise Jeana Claude Junckera bude tento týden Evropská komise jednat o návrhu na zahájení řízení s Českou republikou pro neplnění rozhodnutí EU o přerozdělování migrantů.

Řízení má vyústit v sankce uvalené na Českou republiku Evropským soudním dvorem.

Vážená paní komisařko, hlasujte prosím proti návrhu na uvalení sankcí na Českou republiku a nepodílejte se svým hlasem na arogantním pošlapávání suverenity a ohrožování bezpečnosti České republiky, která Vás do Evropské komise vyslala!

Toto je názor nejen můj, mojí rodiny a mnoha dalších spoluobčanů v rámci města kde žiji, myslí si to i naše vláda, český parlament a široká česká veřejnost.

Děkuji za Vám za správné rozhodnutí ve prospěch našich občanů!

S nápadem přišel europoslanec Petr Mach.

Ten Jourové napsal:

„Vážená paní komisařko Jourová,

Podle slov předsedy Evropské komise Jeana Claude Junckera bude tento týden Evropská komise jednat o návrhu na zahájení řízení s Českou republikou pro neplnění rozhodnutí EU o přerozdělování migrantů. Řízení má vyústit v sankce uvalené na Českou republiku Evropským soudním dvorem.

Paní komisařko, hlasujte prosím proti návrhu na uvalení sankcí na Českou republiku.

Migranty bez nejasného původu považuji s ohledem na četné teroristické atentáty páchané migranty v Západní Evropě za obrovské bezpečnostní riziko pro naši zemi.

Není to jen názor euroskeptiků, myslí si to také česká vláda, český parlament a široká česká veřejnost.

Rozhodnutí EU považuji za arogantní diktát a mám za to, že šlo nad rámec pravomocí, které Evropské unii dává smlouva o fungování EU.

Paní komisařko, nepodílejte se svým hlasem na arogantním pošlapávání suverenity a ohrožování bezpečnosti České republiky, která vás do Evropské komise vyslala.

S pozdravem,

Petr Mach, poslanec Evropského parlamentu“

Zdroj: ivcrn.cz

-mk-