Paul Craig ROBERTS - Konspirační teorie

Ve Spojených státech se jako „konspirační teorie“ označují všechna objasnění, která se liší od verzí, sloužících vládnoucí oligarchii, establishmentu nebo jakémukoliv zřízení, které řídí agendu a zároveň vytváří různé výklady a verze, podporující samotnou agendu. Přičemž vysvětlení, která nám vládnoucí třída předkládá, jsou sama o sobě konspiračními teoriemi. Navíc jsou to takové konspirační teorie, jejichž cílem je zakrýt skutečné spiknutí, s nímž naši vládci operují.

Například oficiální vysvětlení útoků z 11. září je konspirační teorie. Několik muslimů, převážně Saúdských Arabů, vystavilo velmoc největšímu ponížení, snad ještě většímu, než když David usmrtil Goliáše. Přechytračili všech 17 amerických zpravodajských agentur, zároveň zpravodajské služby aliance NATO a Izraele, Národní bezpečnostní radu, Dopravní bezpečnostní úřad, Řízení letového provozu i Dicka Cheneyho. Jednou ráno unesli čtyři americká dopravní letadla a srovnali se zemí tři mrakodrapy Světového obchodního centra (World Trade Center), zničili část budovy Pentagonu, kde zrovna probíhalo vyšetřování o zmizelých 2,3 bilionech dolarů, a navíc způsobili, že ti blbci z Washingtonu z toho všeho obvinili Afghánistán namísto Saúdské Arábie.

Zcela zřejmě byla Saúdská Arábie, která pokořila Ameriku, také zapojena do tohoto spiknutí.

Lze této konspiraci uvěřit?

Schopnost několika málo mladých muslimů odvést takový výkon je přímo neuvěřitelná. Tak velké selhání americké národní bezpečnosti by totiž znamenalo, že Amerika byla zcela zranitelná po celá desetiletí studené války se Sovětským svazem. Kdyby skutečně došlo k takovému totálnímu selhání národní bezpečnosti státu, Bílý dům a Kongres by okamžitě nařídily vyšetřování. Mnoho osob by bylo hnáno k zodpovědnosti za dlouhý řetězec selhání v rámci zajištění bezpečnosti, vedoucí k úspěšnému provedení útoků. Nic takového se však nestalo, nikdo nebyl dokonce ani pokárán a Bílý dům odolával všem nátlakům na zahájení vyšetřování celý jeden rok. Aby byly umlčeny rodiny obětí útoků 9/11, byla nakonec svolána komise 9/11, která, jak se dalo čekat, pouze sepsala „vládní příběh“ a tím bylo celé „vyšetřování“ u konce.

Navíc neexistují žádné důkazy, které by podpořily oficiální konspirační teorii ohledně 11. září. Vskutku, veškeré známé důkazy jsou v rozporu s oficiální konspirační teorií.

Například je prokázán fakt, že se budova č. 7 zřítila volným pádem, což znamená, že byla připravena k demolici. Proč byla připravena k demolici? Na tuto otázku neexistuje žádná oficiální odpověď.

Je známo, že důkazy, které předložili vědci, architekti, inženýři, piloti, a také záchranáři, kteří se ocitli ve věžích dvojčat jako první a osobně zažili četné výbuchy, vedoucí ke zřícení věží, jsou oficiálně považovány za konspirační teorii.

CIA zavedla termín „konspirační teorie“ do veřejné diskuze jako součást akčního plánu zdiskreditovat osoby, které se vyjadřovaly skepticky ke zprávě Warrenovy komise ohledně atentátu na prezidenta Johna F. Kennedyho. Jakékoliv jiné vysvětlení, než to, které bylo oficiálně předloženo, a které bylo v rozporu se všemi známými důkazy, bylo označeno za konspirační teorii.

Konspirační teorie jsou páteří zahraniční politiky USA. Například režim prezidenta George W. Bushe ml. byl aktivní ve vytváření konspirace proti Iráku a Saddámu Husajnovi. Bushův režim vytvořil falešné důkazy o iráckých „zbraních hromadného ničení“, prodal falešný příběh důvěřivému světu a využil jej ke zničení Iráku a zavraždění jeho vůdce. Podobnou obětí konspirační teorie, kterou vytvořili Obama a Hillary Clintonová, se stal Kaddáfí, což nakonec vedlo ke zničení Libye a zavraždění Kaddáfího. Syrského prezidenta Assada a Írán měl postihnout stejný osud, dokud nezasáhli Rusové.

V současné době se Washington zabývá konspiracemi proti Rusku, Číně a Venezuele. Oficiálně prohlásil, že „Írán představuje hrozbu“, a rozmístil americké raketové střely na ruské hranice; využil „severokorejskou hrozbu“ k tomu, aby rozmístil rakety na čínské hranice. Washington také tvrdí, že demokraticky zvolený prezident Venezuely je diktátor, a uvalil na Venezuelu sankce, aby tak pomohl nepočetné španělské elitě - jejímž prostřednictvím Washington tradičně ovládal jihoamerické země - zorganizovat státní převrat, a Američané tak mohli znovu začít ovládat Venezuelu.

Všichni jsou hrozbou: Venezuela, Jemen, Sýrie, Írán, Irák, Afghánistán, jisté kmeny v Pákistánu, Libye, Rusko, Čína, Severní Korea, avšak nikdy ne Washington. Největší konspirační teorií naší doby je, že na Američany doslova útočí zahraniční hrozby ze všech stran. Američané nejsou dokonce v bezpečí ani před Venezuelou.

New York Times, Washington Post, CNN, NPR a další presstitutní média vždy rychle vyvrátí veškerá objasnění, která se liší od těch, která jsou v zájmu vlád, a okamžitě je označí za konspirační teorie.

Více než devět měsíců presstitutní média podporují konspirační teorii, že se Donald Trump podílel na spiknutí s ruským prezidentem a ruskými zpravodajskými službami za účelem hacknutí prezidentských voleb v USA, a že byl Trump, coby ruský agent, dosazen do Bílého domu.

Pro tuto konspirační teorii neexistují vůbec žádné důkazy. Avšak žádné důkazy nejsou zapotřebí, neboť tato teorie slouží zájmům vojensko-bezpečnostního komplexu, Demokratické strany, neokonzervativců, a dovoluje zaprodaným novinářům prokazovat nesmírnou oddanost svým pánům. Nekonečným opakováním se lež stává pravdou.

Existuje konspirace, která je proti americkému lidu. Jejich pracovní místa byla přesunuta do zahraničí, aby zbohatli ti, kteří již bohatí jsou. Američané jsou nuceni žít v dluzích, aby se neustále marně snažili udržet si svou životní úroveň. Jejich snaha zastavit tento úpadek tím, že si zvolí prezidenta, který za ně mluvil, je před jejich očima vyvrácena naprosto zkorumpovanými médii a vládnoucí třídou.

Dříve nebo později jim začne docházet, že jim nezbývá nic jiného, než se za pomoci násilí vzbouřit. Než však dojdou k tomuto závěru, bude s největší pravděpodobností příliš pozdě. Američanům trvá velmi dlouho, než se vymaní z falešné reality, v níž žijí. Američané jsou lidé, jimž jsou důkladně vymývány mozky, a kteří se pevně drží svých falešných životů uvnitř Matrixu.

Pro důvěřivé a naivní jedince, jimž byl vymyt mozek natolik, aby uvěřili, že jakákoliv objasnění, lišící se od oficiálně požehnané verze, jsou konspirační teorií, jsou na internetu k dispozici dlouhé seznamy vládních spiknutí, jimiž se vládám podařilo oklamat lid ve prospěch svých cílů, s nimiž by lid nesouhlasil.

Pokud má svoboda na Zemi pokračovat, nebude to v západním světě. Bude to v Rusku a v Číně, v zemích, kde poznali hodnotu svobody, a také v některých jihoamerických zemích, jako je Venezuela, Ekvádor a Bolívie, bojujících za svou svrchovanost proti americkému útlaku.

Vskutku, jak o tom začínají psát historici, kterým nejde o kariéru, prvořadé ponaučení z dějin je to, že vlády klamou svůj lid.

Všude v západním světě je vláda konspirací proti lidem.

Originál: Conspiracy Theory vyšel na PCR 26. srpna 2017.

Zdroj: zvedavec.org

Roberts Paul Craig