Syrský chlapec promluvil o tom, jak bylo natočeno falešné video v Dúmě (VIDEO)

Sergej Lavrov, ministr zahraničí Ruské federace:

Máme nevyvratitelná potvrzení toho, že se jedná o další podvrh, který připravily tajné služby jedné země, která se nyní snaží být na prvním míst v rusofobii.

Jedenáctiletý syrský chlapec, kterého Bílé přílby vydávaly za oběť údajného chemického útoku v Dúmě, promluvil o tom, jak bylo natočeno video.

Hasan DiabTelevizní kanál „Rusko 24“ ukázal rozhovor s chlapcem, který se podílel na natočení důsledků chemického útoku údajně provedeného v syrském městě Dúma. Podle televizního kanálu se jedenáctiletý obyvatel města Dúmy dne 7. dubna zúčastnil výroby záběrů, které distribuovala nevládní organizace „Bílé přilby“. Hasan Diab je na videu natočen, jak neznámí lidé dávají chlapci první pomoc v nemocnici Dúma po „chemickém útoku“. Předstírají, že mu pomáhají – nalévají na něj vodu a třese se. Mokrý a vyděšený Hasan nechápe, co se děje kolem něj. Večer toho dne byl už doma. Nyní je jasné proč.

Byli jsme ve sklepě. Máma mi řekla, že není dnes nic k jídlu, najíme se až zítra. Slyšeli jsme v ulicích křik... Jděte do nemocnice! Běželi jsme do nemocnice a jakmile jsem vešel, chytili mě a začali polévat vodou. Potom nás položili na postel vedle jiných lidí,“ řekl Hasan Diab ruské televizi.

Na videu se Hassan rychle poznal. Chlapcův otec Omar řekl, že bojovníci dítěti nic nevysvětlili. Prostě křičeli na ulici, a vyzývali všechny, aby přišli do „bodu“, jak nazývali nemocnici v Dúmě.

„Když jsem zjistil, že je dítě v nemocnici, odešel jsem z práce a běžel tam. Žádné chemické zbraně. Kouřil jsem na ulici a nic necítil. Došel do nemocnice a uviděl svou rodinu. Radikálové rozdali za účast v tomto videu datle, sušenky a rýži, a všechny nechali odejít domů. Moje dítě se cítilo skvěle,“ řekl otec chlapce Omar Diab.

VIDEO ZDE.

Zdroj: czsputniknews.com

-mp-