GENDEROVÉ šílenství pokračuje - Na britských školách začali zakazovat sukně kvůli právům transgenderů

V Británii již 40 škol zakázalo nosit svým žačkám sukně, a to vše v rámci boje za práv transgenderů, uvádí Daily Mail.

První takovou školou, která nařídila nosit genderově neutrální uniformu, se stala základní škola ve městě Lewes v Sussexu. Všichni žáci musí od srpna minulého roku nosit kalhoty.

Ilustracni foto - ruznost z anglickych skol brzy zmizi

Důvod pro změnu formy ve škole je spojen s rovností a zdvořilostí, nyní nosí všichni naši studenti stejnou uniformu, což je více ohleduplné a pravděpodobně se tak vyhneme tomu, že bychom porušovali něčí práva. Toto je skutečně genderově neutrální uniforma a dlouho jsme zvažovali, jak má vypadat, aby byla opravdu neutrální“, řekl Tony Smith, ředitel školy v Lewes.

Článek ovšem dále uvádí, že si rodiče studentů střední školy Phillips ve městě Bury, kde také představili genderově neutrální uniformu stěžují, že s nimi nikdo nehovořil o přijetí takového rozhodnutí a nepožádal ani o jejich stanovisko k této záležitosti.

Ještě dříve v Británii na Den matek, který se tradičně slaví během neděle čtvrtého týdne Velkého půstu, byly vydány pohlavně neutrální pohlednice. V textu gratulace bylo slovo „matka“ nahrazeno zájmenem „ty“.

(překlad vlastní)

Zdroj: dailymail.co.uk

-mp-