Komentář čtenáře: Konec státnosti Ukrajiny

The SAKERŮV text není špatný, ale autor opomenul hlavní podstatu všech problémů na Ukrajině.

V této zemi se hroutí státnost.

Zkušený politik Porošenko s tím nemohl nic udělat i přes ohromnou finanční i politickou západní podporu. Volba slabého politika Zelenského je pouhým příznakem agónie ukrajinské státnosti. Západ se zdá prozřel, že obnovit státnost je nereálné, a tedy zůstává jen jedna varianta, aby byla země loajální – živit 40 milionový národ. Ovšem takové možnosti už Západ nemá, má svých problémů nad hlavu.

A Rusko celou Ukrajinu rovněž nepotřebuje. Halič byla vždycky pro Rusko velkou potížistkou a je velmi pravděpodobné, že tuto část Ukrajiny odmítne. Za vlády Zelenského budeme s velkou pravděpodobností svědky šoumenské, demagogické rétoriky a prohlubující se agónie v průmyslu, sociální sféře a obecně státnosti. Toto je nejvěrohodnější scénář.

Záchranou pro Ukrajinu by byl snad jen politicky neutrální status, kdy budou dobré vztahy udržovány se všemi zeměmi. Jenže v současných podmínkách, kdy se SVĚT TVRDĚ DĚLÍ NA DVOJPOLÁRNÍ, je neutrální status pro jakoukoli zemi velmi nepravděpodobný. Ještě tak možná, kdyby se dostala k moci silná autorita světového měřítka. Jenže Zelenskyj takovou figurou není. Proto je Ukrajina jako stát odsouzena k zániku.

Čtenář/čtenářka