Jiří VYVADIL - Bílý dům je retardovaný, prohlásil Ruhání. Souhlas

To, co podniká Trump a jeho kumpáni ve vztahu k Iránu je fakt na svěrací kazajku.

Snad nejvtipněji s podrobným odkazem na zahraniční zdroje to uvedla Tereza Spencerová, napsavši:

Případná nová jaderná dohoda s Íránem může mít různé podoby, ale v každém případě musí zabránit tomu, aby Írán získal jaderné zbraně, zdůrazňuje Trump… který před rokem vypověděl Obamovu dohodu s Íránem, která bránila tomu, aby se Írán dostal k jaderným zbraním… fascinující…

Trump přitom dohodu vypovídal s odkazem na hrozbu íránských raketových kapacit, nyní (po sestřelení bezpilotníku za čtvrt miliardy dolarů) už rakety nezmiňuje a vrací se do bodu nula, tedy k neexistujícímu íránskému vojenskému jadernému programu… opravdu fascinující…

... a současně připouští, že je v obklíčení pár jestřábů, přičemž „Bolton je totální jestřáb, kdyby bylo na něm, rozdá si to s celým světem najednou…“ je to náznak blížícího se Boltonova konce v Bílém domě?... nebo je to spíš povzdechnutí, že ho okolí tlačí do války a prezident není v pozici, aby je „vyrazil“?...

Teherán mezitím tvrdí, že stejný typu bezpilotníku, jaký sestřelili před pár dny, pronikl do jejich vzdušného prostoru už v květnu 

Ovšem vyhlášení sankcí proti nejvyššímu iránskému vůdci Alímu Chameneímu je už na psychiatrickou diagnózu. Určitě nejsem milovníkem iránských ajatolláhů, stejně jako jistě většina z vás. Ale Trumpovi mohl někdo říci, že cca až 60 % mladých Iránců jsou namířeni proti šíitskému kléru a rádi by patřili spíše k našemu civilizačnímu, tedy zčásti ateistickému okruhu, což je nyní už téměř vyloučeno.

Sankce vždy národ stmelují, a to dokonce i tehdy, kdy je národ vůči jeho adresátům kritický. Kubánské vedení je pevné už po desítky let a Putin (samozřejmě nejen kvůli tomu) miláčkem národa.

Iránský prezident Hasan Rúhání je – a bohužel už dlouho nebude – snad nejvíce nakloněný ke spolupráci s naším civilizačním okruhem. Trump dělá vše proto, aby se vrátila k moci co nejtvrdší šíitská klika. Zkrátka idiot.

Vůbec nechci tvrdit, že ve výjimečném případě, jako byla migrace z Mexika, se Trumpovi vydírání nezdaří. Ale to je fakt výjimka.

Vzpomeňme si jak on a hlavně jeho poradci vyhrožovali Putinovi kvůli Venezuele, že musí z Venezuely táhnout a vůbec nesmí být na západní polokouli. Dnes už je to směšné. Včera opětovně přistálo nákladní velkoprostorové letadlo s výsostnými znaky Ruska na letišti ve Venezuele.

A nikdo ani ťuk.

No samozřejmě, když ta jejich nastrčená figurka Guiadó není schopen nic zorganizovat a šéfové tajných služeb Ruska a USA se sešli v Izraeli.

Čína také nekapituluje proti Trumpově obchodní válce a stále má svých 6,7 % HDP a v paritě kupní síly už je světovou ekonomickou jedničkou.

OPAKUJI – SVĚTOVOU EKONOMICKOU JEDNIČKOU!!!

Turecko přes výhružky samozřejmě kupuje S 400, a to i za cenu, že už jim USA vážně vyhrožují, že budou muset vypadnout z NATO. A Indie navýšila cla proti USA a rovněž nakoupí tyto prostředky

Už dnes je trojka Rusko – Čína – Indie geopoliticky (zejména Rusko) a ekonomicky (Čína a Indie) mnohem silnější než USA. A EU je geopoliticky stále bezvýznamnější. Mimochodem, na konci týdne se plánuje jejich třístranné setkání v rámci schůzky G 20. A mimochodem, ten Irán, Turecko atd., se na toto ohnisko geopolitické a ekonomické moci nabaluje.

Budou se blížit volby a já netvrdím, že nebudu znovu držet palce Donaldu Trumpovi. Asi ano. Ale ten důvod bude už jednoznačný.

Nechci, aby USA řídily svět a Donald Trump je mi toho skvělou zárukou.

Zdroj: vasevec.cz

Vyvadil Jiří