Radomír MALÝ - Dogmata katolické církve a lžidogmata odpůrců Kristových

V sou­vis­los­ti s de­mon­stra­cí 3. září na Vác­lav­ském ná­měs­tí spus­ti­ly naše vr­chol­né or­gá­ny včet­ně pre­mi­é­ra a spolu s nimi i ma­in­stre­a­mo­vá média masiv­ní pro­pa­gan­dis­tic­kou kampaň: prý to bylo re­ží­ro­vá­no Pu­ti­no­vým Rus­kem.

Něco po­dob­né­ho s opač­ným zna­mén­kem jsem v dět­ství a mládí slý­chal a četl často: všich­ni, kdo pro­je­vi­li kri­tic­ký po­stoj ke ko­mu­nis­tic­ké­mu re­ži­mu, byli ří­ze­ni „ame­ric­ký­mi im­pe­ri­a­lis­ty“. To bylo ne­o­myl­né „dogma“, jemuž se mu­se­lo věřit.

Mělo také své oběti. Ve zlo­čin­ných mon­str­pro­ce­sch 50. let se od­sou­ze­ní k smrti, např. Mi­la­da Ho­rá­ko­vá, kněží a sed­lá­ci z tzv. ba­bic­ké aféry, kdy agent StB úmy­sl­ně za­vraž­dil tři ko­mu­nis­tic­ké funk­ci­o­ná­ře, což se sved­lo na od­půr­ce re­ži­mu, a na­ko­nec i sa­mot­ní ko­mu­nis­tič­tí po­ten­tá­ti v čele se Slán­ským, kteří upad­li v ne­mi­lost, při­zná­va­li před sou­dem, že jed­na­li pod tak­tov­kou „ame­ric­kých im­pe­ri­a­lis­tů“. Toto „do­zná­ní“ bylo vy­nu­ce­no kru­tým fy­zic­kým a psy­chic­kým mu­če­ním.

Dnes pro změnu každý ne­sou­hlas s te­ze­mi ofi­ci­ál­ní­ho es­tab­lishmen­tu je prý vy­vo­lán „rus­ký­mi di­ver­zan­ty“. Přes­to ale tady vi­dí­me jeden sig­ni­fi­kant­ní posun. Při vší bes­ti­a­li­tě pro­ce­sů 50. let se naši teh­dej­ší mo­ci­pá­ni na­má­ha­li ale­spoň na­to­lik, aby pod­lo­ži­li své lživé dogma o spo­lu­prá­ci ob­vi­ně­ných s ame­ric­kým im­pe­ri­a­lis­mem ja­ký­mi­si, byť vy­kon­stru­o­va­ný­mi (pseu­do)dů­ka­zy. Ti sou­čas­ní se už o to vůbec ne­sna­ží. Jed­na­jí podle zá­sa­dy Mar­ti­na Lu­the­ra, který, když se ho pod­ří­ze­ný ptal, jak má jeho nauku pro­ká­zat fakty, od­po­vě­děl: „Řek­neš pros­tě, že dok­tor Lu­ther to tak po­ví­dá a kdo s ním ne­sou­hla­sí, je osel.“

Přes­ně tak jedná i naše dneš­ní „věr­chuš­ka“. P(l)an­de­mie co­vi­du prý re­ál­ně exis­to­va­la a byla pří­či­nou ma­so­vých úmrtí, proto byly za­po­tře­bí rouš­ky, loc­kdow­ny a oč­ko­vá­ní, stej­ně tak v rusko-ukra­jin­ské válce je sto­pro­cent­ní vina pouze na stra­ně Pu­ti­na a Rusů, jen oni pácha­jí zvěr­stva, Ukra­jin­ci ni­ko­liv. To se ne­do­ka­zu­je žád­ný­mi ar­gu­men­ty kromě je­di­né­ho: kdo tvrdí opak, i kdyby měl se­be­víc dů­ka­zů, je „ruský troll a dez­in­for­má­tor“ – a je vy­ma­lo­vá­no.

Toto jsou sou­čas­ná fa­leš­ná dogma­ta dneš­ní­ho pro­bru­sel­ské­ho re­ži­mu, po­taž­mo dogma­ta Bru­se­lu, Wa­shing­to­nu a glo­ba­lis­tic­kých nad­stát­ních sil typu WHO, Svě­to­vé­ho eko­no­mic­ké­ho fóra, Na­da­ce Billa a Me­lin­dy Ga­te­so­vých aj. Dogma­ta, která se ne­do­ka­zu­jí ar­gu­men­ty, pouze ozna­če­ním toho, kdo ne­sou­hla­sí, za „ne­pří­te­lo­va agen­ta“.

Jenže tato op­ti­ka, uplatňovaná v dě­ji­nách v růz­ných for­mách, se vždyc­ky dříve nebo poz­dě­ji stala mo­ti­va­cí k te­ro­ru a kru­té­mu ná­si­lí dr­ži­te­lů moci. Nej­pr­ve se vy­tvo­ři­lo ne­do­ká­za­né a ne­do­ka­za­tel­né dogma, tzn. tvr­ze­ní, které po­vin­ně za­va­zo­va­lo k víře. Kdo ne­chtěl uvě­řit, byť před­lo­žil se­be­pře­svěd­či­věj­ší do­kla­dy o fa­leš­nos­ti této „k vě­ře­ní před­klá­da­né“ teze, byl ozna­čen za ne­pří­te­le a podle toho se s ním jed­na­lo. Ma­so­vé po­pra­vy, mu­če­ní a ge­no­ci­dy byly čas­tým dů­sled­kem.

Jenže od­půr­ci Ka­to­lic­ké církve mohou toto ob­rá­tit i proti nám. Ří­ka­jí: ale Ka­to­lic­ká cír­kev přece tak­též za­va­zu­je vě­ří­cí k bez­pod­mí­neč­né­mu při­je­tí dogmat, tj. člán­ků víry, které se ne­da­jí nikterak do­ká­zat. A kdo ně­ja­ké dogma od­mí­tá ak­cep­to­vat, do­pa­da­jí na něho sank­ce ve formě suspen­ze nebo ex­ko­mu­ni­ka­ce.

Omyl! Když bu­de­me srov­ná­vat, tak zjis­tí­me, že Ka­to­lic­ká cír­kev jako je­di­ná z in­sti­tu­cí, které před­klá­da­jí k víře ně­ja­ké dogma, toto po­de­pí­rá jas­ný­mi dů­ka­zy. Po­kaž­dé, když papež buď sám, nebo spolu se vše­o­bec­ným kon­ci­lem vy­hlá­sil ně­ja­ké dogma, tak vždyc­ky se od­vo­lal na Písmo sv. a uvedl, kde se v něm tato teze, k níž chce celou Cír­kev za­vá­zat ve víře, na­chá­zí.

Tak tomu bylo už ve 4. a 5. stol., kdy vše­o­bec­né kon­ci­ly for­mu­lo­va­ly dogma­ta o Boží Tro­ji­ci. Uved­ly se ci­ta­ce z No­vé­ho zá­ko­na, zejmé­na slova sa­mot­né­ho Je­ží­še Kris­ta, který tuto prav­du lidem zje­vil. Fakt exis­ten­ce Boha ve třech oso­bách je sice ne­po­cho­pi­tel­ným ta­jem­stvím, které se Cír­kev nijak ne­sna­ži­la vy­svět­lit, neboť pře­sa­hu­je lid­ský rozum, ale že jde o prav­du a ni­ko­li o bá­chor­ku, do­ka­zu­je Nový zákon, se­psa­ný z in­spi­ra­ce Ducha Sva­té­ho. Za jeho prav­di­vost ručí proto sa­mot­ný Bůh, který ne­mů­že mlu­vit ne­prav­du, zvláš­tě potom Bo­ho­člo­věk Ježíš Kris­tus. To je do­sta­teč­ně jasná a lo­gic­ky pře­svěd­či­vá ar­gu­men­ta­ce.

Jenže ne všech­na dogma­ta mají svůj původ v Písmu sv. Víme, že zdro­je naší víry jsou dva: Bible a po­svát­ná tra­di­ce, tj. to, co apoš­to­lé a pr­vot­ní cír­kev sice hlá­sa­li, ale ne­na­psa­li, nicmé­ně Cír­kev tomu vždyc­ky učila. Ne­po­sk­vr­ně­né po­če­tí Panny Marie nebo její Na­ne­be­vze­tí bychom marně hle­da­li v Písmu. Přes­to ale, když pa­pe­žo­vé tyto člán­ky víry vy­hlá­si­li jako zá­vaz­né (bl. Pius IX. r. 1854 Ne­po­sk­vr­ně­né po­če­tí, Pius XII. r. 1950 Na­ne­be­vze­tí) , tak upo­zor­ni­li, že Cír­kev už ve sta­ro­vě­ku sla­vi­la oba tyto svát­ky, což zna­me­ná, že křes­ťa­né již od po­čát­ku v tyto prav­dy vě­ři­li, o čemž svěd­čí i rané křes­ťan­ské spisy. Opět se tedy jedná o lo­gic­ké a věcné do­kla­dy, které tvůr­ci ide­o­lo­gic­kých, po­li­tic­kých a ji­ných dogmat se vůbec ne­na­má­ha­jí před­klá­dat, jak to vi­dí­me u sou­čas­ných re­ži­mů po­plat­ných glo­ba­lis­mu, nebo si vy­mýš­le­jí lživé pseu­do­dů­ka­zy, za nimiž jsou po­to­ky krve, jak jsme byli svěd­ky za ko­mu­nis­tic­ké éry.

Roz­díl mezi dogma­ty Ka­to­lic­ké církve a lži­vý­mi dogma­ty to­ho­to světa, ne­přá­tel­ské­ho Kris­to­vě věčné prav­dě, je zde zřej­mý. Pokud se zde ho­vo­ří v ja­ké­ko­liv sou­vis­los­ti o „dogma­tis­mu“, tak se vždyc­ky jedná o lpění na těch­to lži­vých, ne­prů­kaz­ných a ryze úče­lo­vých te­zích vy­tvo­ře­ných v zájmu těch, kte­rým jde o moc a nad­vlá­du nad svě­tem. A jsou ochot­ni po­u­žít k do­sa­že­ní svých cílů ja­kých­ko­liv pro­střed­ků včet­ně vy­hla­ze­ní znač­né části po­pu­la­ce, jak se opa­ko­va­ně vy­já­d­řil Bill Gates.

Prav­dy ka­to­lic­ké nauky, na­zý­va­né dogma­ty, po­chá­ze­jí od Boha, nejsou lid­ský­mi vý­mys­ly, proto jsou ne­o­myl­ný­mi. Teze ne­křes­ťa­nů a od­půr­ců Bo­ží­ho zje­ve­ní jsou lid­ské­ho pů­vo­du, proto si ne­mo­hou klást nárok na ne­o­myl­nost. Jest­li si ho je­jich hla­sa­te­lé přes­to kla­dou i na­vzdo­ry tomu, že byly do­kon­ce vy­myš­le­ny, vy­lhá­ny nebo za­lo­že­ny na pod­vo­du, jak uka­zu­jí ne­zá­vis­lé ana­lý­zy a roz­bo­ry faktů ne­zá­vis­lých od­bor­ní­ků a médií, tak tím spíše má ka­to­lík mo­rál­ní po­vin­nost nejen jim ne­vě­řit, ale též od­ha­lo­vat pod­vod­ní­ky a lháře, pře­de­vším ty na nej­vyš­ších mís­tech, a va­ro­vat před nimi. Tím spíše potom také po­u­ka­zo­vat na zá­chra­nu, která je možná a mys­li­tel­ná pouze přilnu­tím ke ka­to­lic­ké nauce, k dogma­tům, ke zje­ve­né prav­dě, již při­ne­sl na svět sám Spa­si­tel. V nikom jiném není spásy! Kéž nám Pán v tomto po­má­há na přímlu­vu Matky Boží Panny Marie!

Zdroj: apologie.info

Malý Radomír