Giulio MEOTTI: Islám v Evropě posiluje s požehnaním církve

Řada katolických komentátorů v současné době zpochybňuje církevní slepotu o nebezpečí, kterému Evropa čelí.

Islám má všechny šance masivně posilovat svou přítomnost v Evropě s požehnaním církve… církev nejenže vede Evropu do slepé uličky, ale také prokazuje medvědí službu“.

                                                       Laurent Dandrieu, kulturní redaktor francouzského časopisu Valeurs Actuelles

Je jasné, že konečným cílem muslimů je podrobit si svět…Islám prostřednictvím práva šaría …umožňuje násilí proti nevěřícím, jako například křesťanům…A co je nejdůležitějším úspěchem? Řím.

                                                         Kardinál Raymond Burke v rozhovoru pro Il Giornale

To nejsou běženci, to je invaze přicházejí sem s výkřiky Allah Akbar, chtějí nás dobýt!

                                                        Laszlo Kiss Rigo, hlava katolické komunity v jižím Maďarsku

François Fillon vydal knihu pod názvem Likvidace islámské totality (Vanquishing Islamic Totalitarianism) a v průzkumech veřejného mínění byl úspěšný, když slíbil kontrolu nad islámem a přistěhovalectvím: „Musíme snížit přistěhovalectví na striktní minimum,” vyjádřil se Fillon: „Naše země není jen řada komunit, ale identita!

Každý v Itálii a ve zbytku Evropy se „brzy stane muslimem“, a to kvůli naší „hlouposti“, varoval Monsignor Carlo Liberati, emeritný arcibiskup z Pompejí. Liberati tvrdí, že vlivem obrovského množství muslimských migrantů spolu s narůstajícím sekularismem původních Evropanů, se islám brzy stane hlavním evropským náboženstvím. „Veškerý morální a náboženský úpadek napomáhá islámu, vysvětluje arcibiskup Liberati.

Monsignor Carlo LiberatiNová kniha francouzského filozofa Michela Onfraye se také nazývá Dekadence. Píše v ní, že židovsko-křesťanská éra dospěla ke konci. Porovnává Západ a islám:

My máme nihilismus, oni zápal; my jsme vyčerpaní, oni jsou ohromně zdraví; my máme minulost za sebou, oni mají budoucnost před sebou.

Arcibiskup Liberati patří k těm katolickým vůdcům, kteří odmítají vidět budoucnost Evropy patřící islámu. Otevřeně se vyjadřuje proti pozici papeže Františka, jenž se nezdá být příliš znepokojený kolapsem křesťanství kvůli klesající porodnosti, doprovázené náboženskou apatií a záměnou křesťanství za islám.

Oficiální vize papeže Františka je zosobněna biskupem Nunziem Galantinem, který byl papežem jmenován generálním tajemníkem italských biskupů. V prosinci minulého roku poskytl Galantino rozhovor, v němž zavrhl jakoukoli náboženskou motivaci džihádistických útoků a tvrdil, že za nimi stojí „peníze“.

V současné době existuje mnoho katolických komentátorů, kteří zpochybňují církevní slepotu o nebezpečí, kterému Evropa čelí. Jedním z nich je kulturní redaktor francouzského časopisu Valeurs Actuelles Laurent Dandrieu, který píše:

Islám má všechny šance masívně posilovat svoji přítomnost v Evropě s požehnaním církve. Církev sleduje usazování se miliónů muslimů v Evropě… a muslimské bohoslužby na našem kontinentě jako nevyhnutný projev náboženské svobody. Avšak na civilizační otázku se nikdy neptá… Odpoutávaje se od evropských původních obyvatel a jejich zákonných obav, vede církev Evropu nejen do slepé uličky, ale také prokazuje medvědí službu.“

Dandrieu uvádí Františkovy gesta a přímluvy ve prospěch islámu a migrantů:

Prvního října 2014 přijal papež lidi z Eritreje, kteří přežili ztroskotání lodi u pobřeží Lampedusy; 8. února 2015 překvapivě navštívil uprchlický tábor v Ponte Mammolo, severovýchodně od Říma; 18. dubna využil první oficiální návštěvu nového italského prezidenta Sergia Mattarella, aby ho požádal o „větší oddanost” migrantům; 6. září 2015 na náměstí svatého Petra vyzval „každou farnost, náboženskou komunitu, kláštery a svatyně v Evropě hostit rodiny utečenců; 24. března 2016 se rozhodl oslavit Zelený čtvrtek v montované stavbě s 900 běženci a omývat nohy dvanácti žadatelům o azyl; 28. května přijal děti, jejichž rodiče zemřeli na tonoucích lodích s přistěhovalci; během generální audience 22.června František sestoupil k davu, aby se vrátil s patnácti běženci.

Opozice vůči Františkově vizi Evropy narůstá i uvnitř katolické církve, nejenom u arcibiskupa Liberati.

Je jasné, že konečným cílem muslimů je podrobit si svět“, řekl kardinál Raymond Burke.

Islám prostřednictvím práva šaría hodlá ovládnout svět a umožňuje násilí proti nevěřícím, například křesťanům. My jsme však tuto skutečnost nepřijali a snažíme se bránit křesťanskou víru (…). Několikrát jsem slyšel islámskou myšlenku: „Co se nám nepodařilo v minulosti se zbraněmi, uděláme dnes za  pomocí porodnosti a imigrace.“ Populace se mění. Pokud tomu tak bude i nadále v zemích jako Itálie, většina obyvatel budou brzy muslimové  (…) Islám se vyznačuje dobýváním. A co je najdůležitějším úspěchem? Řím.

Populární italský misionář, otec Piero Gheddo, byl prvním, který odsoudil tento dramatický trend a vyjádřil se, že vzhledem ke klesající plodnosti a muslimskému zápalu si „islám dříve než později podmaní většinu Evropy.“ Tyto obavy nesdílí jen konzervativní křídlo katolické církve.

Kardinál Christoph Schönborn, vídeňský arcibiskup a kandidát na budoucího papeže, má velmi blízko k papežovi Františkovi a je centristou. V září loňského roku v den výročí obklíčení Vídně, kdy turecko-osmanské vojsko téměř dobylo Evropu, vyzval Schönborn zachraňovat křesťanské evropské kořeny. Před tím než obvinil Evropu, že „zapomíná na svou křesťanskou identitu,“ řekl: „Mnozí muslimové toto chtějí a tvrdí, že Evropa končí.“ Poté veřejně odsoudil možnost „podrobení Evropy islámu.“

Poté, co Tunisan, který přišel v záplavě imigrantů do Německa, zavraždil 12 lidí na vánočním trhu v Berlíně, katolický arcibiskup německého hlavního města Heiner Koch, a ještě jeden umírněný katolický vůdce jmenovaný papežem Františkem, přednesli varování: „Možná jsme se příliš upnuli na šťastnou představu lidstva, na blahobyt. Nyní, v minulém roce a možná ještě dřív jsme uzřeli: ,Ne, to je taktéž zlo‘.

Hlava české římskokatolické církve Miloslav Vlk rovněž varoval před hrozbou islamizace. „Muslimové v Evropě mají mnohem více dětí než křesťanské rodiny; to je důvod, proč se demografové snaží odhadnout moment, kdy se Evropa stane muslimskou,“ prohlásil kardinál Vlk. V jednom z rozhovorů rovněž obvinil samu Evropu z islamizace:

Ale v budoucnosti může přijít i vlna konverzí k islámu. A svědčí to o tom, co jsem říkal před chvílí: duchovní prázdnota převládajícího životního stylu kdysi křesťanské Evropy. Individualismus, který není ochotný a mnohdy už ani schopný přinášet oběti. Už na samotné slovo „oběť“ je alergický. Pokud se křesťané „neprobudí“, může docházet k islamizaci života, před kterou křesťanství nebude mít sílu vtiskovat životu lidí, a natož společnosti, svůj charakter.“

Kardinál Dominik Duka, arcibiskup pražský a primát Čech rovněž pochybuje o „vítací kultuře” papeže Františka.

Mezi východními katolickými biskupy sílí mnoho hlasů, vyjadřujícíh obavy z evropských demografických a náboženských převratných změn. Jeden z nich patří vůdci katolíků v Libanonu, který zaplatil velmi vysokou cenou za islamizaci vlastní země, včetně vražd a exilu a nyní spatřuje toto nebezpečí přicházející do samotné Evropy. „ Mnohokrát jsem od muslimů slýchával, že jejich cílem je dobýt Evropu dvěma zbraněmi: vírou a porodností,” říká kardinál Bechara Rai.

Další hlas patří francouzskému rodákovi biskupovi Paulovi Desfargesovi, který vede Konstantinopolskou diecézu v Alžíru: „Není žádným překvapením, že se islám stal tak důležitým,“ tvrdí Desfarges. „Je to problém, který se týka celé Evropy.“ Kardinál Sydney George Pell varoval před diskusí o důsledcích islámské přítomnosti v západním světě.“ Pell připomněl po Laszlo Kiss Rigovi, hlavě katolické komunity v jižním Maďarsku, jenž řekl, že „oni nejsou běženci, toto je invaze přicházející sem s výkřiky Allah Akbar, chtějí nás dobýť!

Tito politikové, biskupové a kardinálové by mohli přesvědčit papeže Františka, aby neopouštěl Evropu, kolébku křesťanství a západní civilizace k rýsujícímu se temnému osudu. Michel Onfray napsal v závěru své knihy:

Dva tisíce let tu panovala židovsko-křesťanská víra. Je to úctyhodná doba pro civilizaci. Nyní však loď tone, a můžeme se potápět pouze s elegancí.

Je nutné tomu zabránit!

(překlad vlastní)

Originál: Giulio Meotti, Islam Strengthening in Europe with the Blessing of the Church, vyšel 29. ledna 2017 na gatestoinstitute.org.

Zdroj: gatestoinstitute.org

Meotti Giulio