Německá aktivistka, která pracovala s běženci, uznala, že neměla pravdu a chce se odstěhovat do Polska

Aktivistka dříve podporovala všechny imigrační rozhodnutí Merkelové, dnes však říká: „Pro Německo je již příliš pozdě…“

V rozhovoru pro polské noviny Do Rzeczy se Rebecca Sommerová podělila o své zážitky. Zpočátku upřímně věřila, že přistěhovalci uprchli z pekla a musí v Německu být přijati. Společně se třemi stovkami dalších dobrovolníků se angažovala v kurzech německého jazyka a pomáhala nově příchozím se usadit v nové společnosti.

Ilustracni foto

Navzdory naději, že se přeci „středověké názory Arabů musí časem změnit,“ si Sommerová brzy uvědomila, že „muslimští uprchlíci vyrostli ve výrazně odlišném hodnotovém systému, protože jim od dětství vymývali mozky náboženstvím a nemají touhu přizpůsobovat se životu na Západě“.

Poznamenala také, že se k ní migranti chovali „arogantně a s pohrdáním“ a v rozhovorech mezi sebou ji nazývali „hloupou německou děvkou“. Tento postoj vedl k tomu, že dobrovolníci začali tiše opouštět své posty.

V současnosti se chce Sommerová přestěhovat do Polska, protože jí ani odchod z dobrovolnické organizace nedává pocit jistoty: během intenzivní fáze migrace byla pětkrát napadena arabsky mluvícími muži.

Sommer také upozornila na rostoucí politickou moc islámu, kterou lze již cítit ve školách, politických stranách i ve vládě. Podle jejího názoru mohou být islámské názory brzy v německé společnosti dominantní.

Plán kancléřky Merkelové zůstává navzdory rostoucí nespokojenosti stejný. Věří, že Německo potřebuje stovky tisíc nových migrantů ročně. Kritiků tohoto rozhodnutí je čím dál tím víc, neboť nedávné zprávy o rostoucím počtu zločinů spáchaných migranty potvrzují obavy, které se dříve považovaly za konspirační spiknutí, rasistické výpady, xenofobní postoje a tak dále.

(překlad vlastní)

Zdroj: tjournal.ru

-mp-