Viktor ORBÁN: Diskutujme o finančních důsledcích migrace

Podle nařízení EU bude vydáno 9 milionů forintů na každého migranta. Je na čase začít mluvit o finančních dopadech přistěhovalectví, řekl premiér Viktor Orbán v rozhovoru pro TV News Center.

Viktor Orbán zdůraznil, že nadcházejícím volbám v Maďarsku bude dominovat otázka migrantů, stejně jako tomu bylo v jiných zemích Evropské unie, v Německu, Rakousku, Česku a Itálii, protože na migraci  závisí další budoucnost zemí EU.

Podle maďarského premiéra je situace v Maďarsku poměrně jednoduchá, protože vládnoucí strany jsou ty, které jsou jednoznačně proti imigraci.

Orbán poznamenal, že se hovoří o bezpečnosti a o tom, co se děje ve velkých městech západní Evropy.

Podle norem EU by mělo být na migranty vynaloženo devět milionů forintů, „nemluvě o tom, že kromě toho jim bude muset stát poskytnout bydlení,“ uvedl předseda vlády, „pokud  by se podle rozhodnutí Bruselu měla změnit maďarská přistěhovalecká politika, tak se změníme na zemi přistěhovalců,“ dodal.

S odvoláním na bavorského premiéra řekl:

V Bavorsku se více peněz věnuje migrantům a integračním programům než na ekonomický růst, ochranu zdraví a životního prostředí. To není žádná dětská hra“.

Maďarsko má svou budoucnost otevřenou, jeho ekonomika je v dobré kondici, má pro lidi práci i peníze na rozvoj země“,  pokračoval Orbán a varoval: „pokud se nyní nemusíme věnovat migrantům, pak ekonomické zdroje vynaložíme na maďarský lid a ne na přistěhovalce.“

Migrační kvóty by Maďarsko ohrozily: místo nových dálnic a růstu mezd by muselo utrácet peníze za migranty.

V rozhovoru premiér rovněž uvedl, že se národy Evropy vzepřeli Bruselu, globální elitě i zájmovým skupinám, které zastupují velký kapitál, jako je George Soros. Zdůraznil, že Evropané nechtějí, aby se Evropa stala kontinentem přistěhovalců. Situace v zemích, které dovolily přistěhovalcům vstup, je obtížná, protože nikdo neví, jestli ještě někdy mohou být vráceni. Zdůraznil, že země střední Evropy nemohou nést důsledky rozhodnutí těchto zemí.

Zdroj: prvnizpravy.cz, kormany.hu

Orbán Viktor