Paul Craig ROBERTS - Třetí světová válka se přibližuje

V nukleární válce by vedlejší (kolaterální) škodou byl život lidstva – Fidel Castro

Ve snaze dokázat Američanům dobrou vůli, nechali jim Rusové v Sýrii jeden plácek, který nyní Washington využívá ke znovurozpoutání války. Nešťastné rozhodnutí Rusů válku v Sýrii nedokončit, přineslo ten výsledek, že námezdní vojáci z řad cizinců, označování presstitukami za „bojovníky za svobodu“, se v jedné enklávě Sýrie udrželi. Nu a aby Washington zas udržel syrskou válku v chodu, hledá nyní cesty, jak těmto svým žoldnéřům pomoci.

A Trumpův režim ji našel. Ve tvrzení, že Sýrie používá v boji chemické zbraně.

Není to nic nového. Tutéž lež uváděl jako motiv pro rozpoutání války proti Sýrii už Obama, a nehledě na fakt, že ji Rusko tehdy přesvědčivě vyvrátilo, máme zde dnes tvrzení o syrských chemických zbraních znovu.

Jestliže mi paměť dosud slouží, poslali Rusové své chemické zbraně USA pro jejich potřebu destrukčních prací. Vůbec nepochybuji o tom, že Washington tyto chemické zbraně ještě vlastní – a s falešným označením jejich syrského původu je využije pro svůj další útok pod falešnou vlajkou. A to prostě tak, že z jejich použití obviní Asada. Řečeno jinak: Washington vytvoří „situaci“, vinu za ni vrhne na Asada a Putina, a buď s požehnáním Kongresu, anebo třeba i bez něj, zahájí proti Sýrii intervenci, označenou jako pomoc „bojovníkům svobody“.

J. Mattis, ministr obrany USA, bez ohledu na skutečnost, že Sýrie chemické zbraně nevyrábí, a ani je nemá a ani je pro své vyčišťovací operace proti žoldákům nepotřebuje, prohlásil, že syrská armáda používá plynný chlor „proti svým vlastním lidem“.

I tahle lež zde už za Obamy byla a Mattis ji nyní rozšířil o pověst, že syrská armáda zasahuje plynným chlorem též nemocnice, i když přímé důkazy o tom prý v ruce ještě nemá. A přidal obvinění Ruska z toho, že se syrského zabíjení civilistů spoluúčastní. Docela jako by na chvíli zapomněl, že tohle je obor, ve kterém USA nemají soupeře.

Stephen Lendman píše, že ředitel CIA (nyní už americký ministr obrany po čerstvě propuštěném Tillersonovi – pozn. red.), naznačil, že americký útok proti syrské armádě je už jen otázkou času, protože – jak vysvětlil – nehodlá už prezident Trump útoky s použitím plynu dále tolerovat.

Samozřejmě, použití plynu v Sýrii je bajka, pokud jím ovšem Washington nezásobil své žoldáky.

Ale fakta nejsou pro Washington důležitá. Důležité pro něj jsou však žádosti Izraele, aby už konečně zlikvidoval Sýrii a Irán a tím též smetl z povrchu země hnutí Hizballáh, které mu dosud brání zmocnit se jižního Libanonu a jeho bohatých vodních zdrojů.

Nepochybně má Washington na mušce i další cíle. Ropné společnosti USA např. chtějí mít v Sýrii pod palcem umístění ropovodů i plynovodů, jsou zde šílení neokonzervativci se svou ideou světové hegemonie, je zde vojensko-bezpečnostní komplex, vyžadující mít pro zdůvodnění svého masivního rozpočtu své nepřátele a konflikty, ale přece jen izraelské dychtění rozšířit své hranice až k vodním zdrojům je to nejpodstatnější, co udržuje středovýchodní konflikt v pohybu.

Uvědomuje si Rusko všechny tyto skutečnosti? Anebo je v něm stále přítomna naděje, že přece jen získá přízeň Západu a jeho součástí se nakonec i stane?

Je-li tomu tak, směřuje svět k nukleární válce.

Pokaždé, co Rusko nedokončí svou práci, jako např. v Sýrii či na Ukrajině, nedočká se od Washingtonu přívětivější tváře, ale pocítí jen jeho zvýšený tlak na další svůj prospěch v konfliktu, který sám Washington inicioval. A tento tlak nepovolí, dokud nebude ve své spanilé jízdě zastaven. Což je ovšem cosi, co se Rusko nezdá ochotno učinit, čehož důsledkem je pokračující pohyb světa k Matrixu.

Všimli si už Rusové, že doslova každý v Trumpově režimu Rusku hrozí? Mattis, Tillerson, Nikki Haleyová, všichni vládní mluvčí, anglická premiérka, anglický ministr zahraničí - ale Rusové stále hovoří o svých západních partnerech a o tom, jak moc o spolupráci se Západem stojí.

Neexistuje jediná možnost, jak by Britanie mohla přežít nukleární válku, ale britská premiérka si dovolí dávat Rusku v záležitosti špióna Skripala své ultimatum.

Celý Západ je, jak píše Chossudovsky, duševně nemocný, a západní politici a presstitutky ženou svět do zániku: https://www.globalresearch.ca/fake-news-and-world-war-iii/5631417

A vojensko-bezpečnostní komplex tlak ruky, ve které svírá Trumpův režim, dál zesiluje. Ministr zahraničí Tillerson byl zbaven úřadu a nahradil jej ředitel CIA Pompeo. A úřad CIA převzala Gina Haspelová, ta, která dohlížela na tajné mučení vězňů, jehož se CIA dopouštěla v Thajsku.

(překlad Lubomír Man)

Zdroj: vasevec.cz

Roberts Paul Craig