VIDEO - Migrantské klany vytlačují švédskou policii a rozšiřují svou moc

Nedávno zveřejněný film v Norsku způsobil rozruch. Byly zde ukázány obrazy migrantských ghett, požáry aut, střelba a zločinecké gangy. Tyto scény byly natočeny ne v USA, ale v sousedním Švédsku.

První části série zpráv nese název „Život ve Švédsku“. V této zprávě jsou zobrazeny scény z Rosengård, okres Malmö, kde je podíl migrantů devadesátiprocentní. Mladí výtržníci se spojují do migrantských gangů a vyrážejí do ulic – zapalovali auta, honili a stříleli se s policií a nebo navzájem.

V předchozím roce bylo ve švédských městech zaznamenáno více než tři sta střelných útoků, z nichž 44 mělo fatální následky. To je pro tuto zemi nový, smutný rekord. Na mnoha místech se policie již vzdala monopolu na potírání násilí. Klany nebo gangy vládnou nad rozsáhlými oblastmi. Rozhodují o vině a nevině, ukládají tresty.

I samotní Švédové už nejsou ochotni tolerovat to, co se děje. Tam, kde policie selhala nebo se vzdala své funkce, lidé již nyní chtějí vzít právo na obranu do svých rukou. První skupiny již prostřednictvím sociálních médií oznámily, že stále častěji hlídají města Švédska, aby zabránily násilí proti ženám, a to „všemi prostředky“.

VIDEO:

Zdroj: prvnizpravy.cz

-mk-