Petr HÁJEK - Na stole základní otázka socialismu: „Jak je to možný?“ Zombie zpět po 30 letech. Havlistická kavárna hučí a sténá. Kellnerův direkt bolševikům. Výslech v ČT. Státní terorismus již bez závoje. Pozor na spamy!

Autor informuje nejen o zesilujících útocích na Protiproud, ale snaží se vysvětlit, proč mocná Kavárna je ve stále větším stresu, a proč začíná jednat jako krysa zahnaná do kouta.

Havlistická Kavárna skučí a sténá. Před dlouho připravovaným vyvoláním politické krize kolem „oslav“ třiceti roků od posledního státního převratu zjevně ztrácí páru. „Pochod institucemi“ se jí sice zdařil, ale zdejší Deep state (ve státních strukturách hluboce zakořeněná vládnoucí vrstva nevolených-jmenovaných) v poslední době hlavně naříká. Nechápe, proč ve volbách dávají lidé většinově hlasy stranám a hnutím, na které prstem neukázala, přestože má v rukou mocný mediální aparát. Odevšad zní, co spisovatel Josef Švkorecký v jednom svém nezapomenutelném románu označil za „základní otázku socialismu“: Jak je to možný?

Současně se proto pokouší o ještě agresivnější způsob umlčení názorových oponentů. Například Poche-Petříček na ministerstvu zahraničních věcí vytvořil novou funkci „vojenského přidělence proti dezinformacím a nepřátelskému vlivu cizích mocností“. Obsadil ji Topolánkovým ministrem obrany a poté velvyslancem v Bruselu u NATO Jiřím Šedivým. Co má za úkol? Prozradil to sám: 

„Nyní mě například zajímá, jak omezit dezinformačním webům přístup k trhu s reklamou, protože mnohé z nich bez příjmů z reklamy nepřežijí,“ řekl před pár dny Bakalovu Respektu.

Fascinující. Nikým nevolený státní úředník otevřeně sděluje, že mocensky zasahuje do zákonem chráněné volné hospodářské soutěže soukromých mediálních subjektů. Za normálních okolností důvod k podání trestního oznámení.

Státní terorismus

My však třicet roků po převratu, jenž nám měl rozhodnutím KGB a CIA údajně přinést vyšší míru svobody, volný trh a otevřenou soutěž politických stran, v normálním světě rozhodně nežijeme. Ba právě naopak. Poté, co jsme před patnácti lety přistoupili k EU, máme opět brežněvovskou „omezenou státní suverenitu“ (v bruselském žargonu „sdílenou“). Naši zástupci v parlamentu tvoří jen malou část zákonů, tu rozhodující většinu nám diktují Němci (a zčásti Francouzi) ovládající skrze bruselskou mašinerii totalitní superstát.

Čelíme stále drsnější a již ani neskrývané cenzuře, kriminalizaci „závadových“ názorů a jejich šíření. Proto může Bruselan Šedivý s hrdostí „vyzradit“ státní tajemství, že na ministerstvu zahraničí kují pikle proti existenci alternativních webů. Jeden by řekl, že „zamini“ se má věnovat našim vnějším vztahům. To by ale platilo, pokud bychom nějakou samostatnou zahraniční politiku měli. Což by mohlo platit, pokud bychom měli samostatnost – kterou nemáme (je „sdílená“). 

Soudruh Šedivý ale ještě navíc objasnil, že v tomto směru „koordinuje“ svou záslužnou (nelegální) činnost s ministerstvem vnitra (které má v Poche-Hamáčkovi rovněž pod palcem ČSSD) a s jeho „centrem proti dezinformacím“. Jakou toto „centrum“ vyvíjí činnost jsme až na pár hloupých žvástů dosud vlastně nevěděli. Teď víme alespoň něco konkrétnějšího. Chlapci a děvčata (co spolu v Kavárně mluví) při zapojení státního represívního aparátu šijí existenční náhubky svobodným alternativním médiím.

Pozor na „spamy“!

Ne, že by to bylo něco nového. Protiproud například už dávno odstřihli od hlavních příjmů z reklamy – prostě „tichým“ zákazem. Kdyby mezi tisíci a tisíci našimi čtenáři stále ještě desítky věrných „protiproudařů“ nám neposílali pravidelné finanční příspěvky, už bychom museli zavřít krám dávno. Kéž by na banner pod články s nápisem Podpořte Protiproud kliklo víc těch, kteří chtějí s molochem nové totality reálně bojovat spolu s námi! Bez spolupráce a vzájemné podpory to opravdu už dlouho nezvládneme. Chcete-li, abychom existovali, podpořte nás. Zvlášť jestli teď Šedivý a jeho krysy chystají další zákeřné útoky.

Zažíváme je každodenně. Mnozí nám volají či píší, že nemohou Protiproud otevřít, nebo že se jim zpomaluje. Ano, je to tak. Čelíme těmto útokům vskutku každodenně. A přestože naši „ajťáci“ jsou na kdeco připraveni, proti obrovské přesile jsou v postavení „sám voják v poli“. Zvláště, když teď víme, že za tím stojí minimálně část státního aparátu, jde o nerovný boj. Nejvíce takových útoků přichází obvykle přes víkend (kdy asi na nás mají více času). Jeden z docela velkých ataků nás vyřadil právě tuto neděli. Není divu, v sobotu jsem zde uveřejnil článek a fotografie o tom, jak nám zase sypali na hlavy aerosoly (chemtrials). 

Ale nejde jen o to. Ti z vás, s nimiž si píšeme (týká se to v poslední době ale mnoha našich přátel, kteří s Protiproudem bezprostředně nemají nic společného), nedostanou mailovou odpověď. Tedy dostanou, ale přestože si běžně píšeme – a počítač tedy naše adresy zná – přesměrovává je do „nevyžádané pošty“, do „spamu“. Upozorňuji proto naléhavě všechny (platí to opět obecně): kontrolujte neustále „nevyžádanou poštu“. Nejen tu od nás. Pokud si přeposíláte i jiném „zakázané“ články či odkazy na důležité alternativní informace, kontrolujte neustále „spam“. 

Ve stresu

Je třeba si uvědomit, že všechny ty „Šedivé myši a krysy“ mají prostě stále větší strach. Proto tak skučí a sténají – a jednají jako smyslů zbavení. Zatím poslední těžkou ranou pro ně bylo oznámení Petra Kellnera (PPF), že hodlá převzít televizi NOVA. Jsou z toho úplně šílení. Soudružka moderátorka ČT 24 si okamžitě „předvolala“ zástupce PPF Vladimíra Mlynáře. Musel si asi připadat tak trochu jako v dobách, kdy ho vyslýchala StB. Snažil se udržet nervy na uzdě, ale nakonec musel připomenout „soudružce důstojnici“ svou disidentskou minulost. A na otázku, co říká „znepokojení“ Syndikátu novinářů správně odpověděl, že netuší, koho ten spolek reprezentuje. 

Například mě tedy určitě ne. A to jsem Syndikát v těch památných dnech před třiceti roky zakládal. Ale už po roce jsem z něho odešel. Už tehdy bylo jasné, kdo ho obsadil, a kam bude směřovat nová novinářská organizace jako vejce vejci podobná té, kterou jsem s několika dalšími spolupracovníky hned v prvních dnech po 17. listopadu začal úspěšně likvidovat. Dnes je jen další institucí, kterou havlisté „pochodem“ obsadili. Skutečně mají v rukou všechno (i převážnou část nejdůležitějších médií) – a přece si zoufají. Takhle jeden z nich reagoval na oznámení PPF o záměru koupit NOVU:

„Ovládáte-li zpravodajství, na které se každý večer dívá zhruba milion a půl lidí, máte v ruce hybnou sílu, se kterou nemusíte manipulovat nijak okatě. Šikovnou dramaturgií ale můžete něco zdůraznit, něco naopak potlačit.“ 

Pokud vás napadne, že tento „mediální expert“ právě sebekriticky odhalil jednu mystifikačních metod zpravodajství a publicistiky ČT, bohužel se mýlíte. Pokračoval totiž: 

„...a díky povaze komerční televize používat prvky, které si veřejnoprávní televize dovolit nemůže. Můžete akcentovat příběhy běžných občanů, na něž se stát vykašlal a s nimiž se budou diváci identifikovat. A můžete ukazovat politika, jenž z těchto problémů nabízí cestu.

Známá věc s příslovím Podle sebe soudím tebe...

Zombie

Mají opravdovou hrůzu, že jejich téměř úplný monopol na lži, polopravdy a politiku bez potřeby voleb někdo zásadně naruší. Proto tak šílejí. Ani je nenapadne, že jsou už (politicky i profesionálně) mrtví, jen o tom nevědí. Prostě zombie. Mohlo by jim něco napovědět, že náklady jejich tištěných médií stále klesají a žijí pouze z (převážně) Bakalových dotací. Stejně jako dále klesá sledovanost pořadů vyráběných z našich sedmi miliard povinných daní každoročně pro Kavčí hory (a jejich kámoše ze show-byznysu). Ale nenapoví jim to nic. Zombie ani zjevné signály nevnímají. Právě tak jako jejich předchůdci před Listopadem. 

Cítí, že navzdory obrovské převaze ztrácejí sílu. Už ani ten Majdan, který si s Chvilkaři na listopad tak pečlivě připravovali, nemá šanci. Jsou z toho zoufalí. Skučí a sténají. 

Zdeněk Svěrák tuhle skučel havlistickému Deníku N (noviny, které sice skoro nikdo nečte, ale skoro všichni kavárníci v ostatních médiích z nich citují). Vysvětlil, že prý „populismus s informačními technologiemi, je smrtící zbraň,“ Odkázal na knihu příslušníka „bažin“ Timothy Snyderse, který v knize Cesta k nesvobodě prý skvěle popsal, jakou roli sehrála kybernetická válka v brexitu, při volbě Trumpa a jaký vliv má v Evropské unii. Podle Svěráka (bývalého člena KSČ a signatáře „Anticharty“, kterou mu na rozdíl od Karla Gotta Kavárna nepřipomíná) je to prý především Putinova úspěšná kybernetická válka: „Potřebuje rozdrobit Evropskou unii a daří se mu to bez jediného výstřelu. Mění mínění lidí, aniž by kamkoliv musel se svými vojsky,“ tvrdí s vážnou tváří otec Járy Cimrmana.

Takže je to pořád stejné. Na základní otázku socialismu „Jak je to možný?“ už soudruzi odpověď mají. Za všechno může Putin (kdysi Reagan). A jak se ho zbavit? Samozřejmě – pochodem NATO na ruské hranice – a pak dál… Soudruh Šedivý má jistě své instrukce. Proto nastoupil na „zaminy“ k Poche-Petříčkovi. Proto chce při přípravě válečných operací nejprve zlikvidovat nezávislá média.

Má to jen jednu chybičku: Tohle už jednou zkusili – i když v opačném východo-západním směru. Jak dopadli si budeme za pár dnů připomínat. 

Jenže zombie nepoučíš. 

Pán Bůh zaplať.

Zdroj: protiproud.cz

Hájek Petr