The SAKER - Nová úvaha nad prezidentskými volbami v USA

Na začátku července jsem napsal článek s názvem „Záleží vůbec na příštích prezidentských volbách?“, v němž jsem uvedl, že hlasování v příštích volbách, kdo bude další loutkou v Bílém domě, se bude rovnat tomu, jako kdybyste hlasovali pro nového kapitána potápějícího se Titanicu.

Uvedl jsem tři konkrétní důvody, proč se domnívám, že příští volby budou celkem dosti nepodstatné:

  1. Americký systém je zmanipulovaný tak, aby dal veškerou moc menšinám a zcela ignoroval vůli lidu.
  2. Volba mezi demokratickými republikány a republikánskými demokraty není vůbec žádnou volbou.
  3. Systémová krize USA je příliš hluboká na to, aby ji ovlivnil ten, kdo bude v Bílém domě u moci.

Nyní jsem znovu zvážil své stanovisko a uvědomil jsem si, že se mýlím, protože mi uniklo něco důležitého:

Za posledních pár měsíců se toho hodně stalo, takže jsem nyní dospěl k závěru, že zatímco volba kapitána nebude mít žádný vliv na potápějící se Titanic, může to znamenat obrovský rozdíl pro ty pasažéry, kteří jsou ohrožováni skupinou naprosto zdivočelých pasažérů. Jinými slovy, přestože se stále domnívám, že příští volby toho moc nezmění pro zbytek planety (úpadek impéria bude pokračovat), postupně začíná být zřejmé, že pro USA se rozdíl mezi oběma stranami stává velmi skutečným.

Proč?

Budou to pravděpodobně první prezidentské volby v dějinách USA, při nichž nebude výběr mezi dvěma politickými programy nebo dvěma politickými osobnostmi, ale půjde o jasnou a dvojitou volbu mezi zákonem a pořádkem a úplným chaosem.

Nyní je zřejmé, že demokraté podporují výtržnické bandy, a že v těchto vzbouřených davech vidí způsob, jak porazit Trumpa.

Je také zcela evidentní, že se nejedná o otázku bílí versus černí: téměř na všech záběrech se skupinami výtržníků je velké procento bělochů, někdy dokonce většina bělochů, zejména mezi nejagresivnějšími a nejnásilnějšími výtržníky (skutečnost, že tito běloši dostávají pravidelně nakládačku od řádících černochů, kteří loví „bílé“, zřejmě tyto lidi neodrazuje).

Je pravda, že se obě strany navzájem obviňují z „rozdělení země“ a „vytváření podmínek pro občanskou válku“, ale jakékoli objektivní a na skutečnosti založené hodnocení toho, co se děje, ukazuje, že demokraté naprosto propadli ideologii Black Lives Matter/Antifa (což není žádné překvapení, protože tato ideologie je v prvé řadě čistým produktem demokratického (pseudo-)liberálního světonázoru). Ano, demokratičtí republikáni a republikánští demokraté nejsou nic jiného, než dvě frakce té stejné „strany peněz“, ale zvolení Trumpa v roce 2016 a čtyři další roky intenzivních štvavých snah o delegitimizaci Trumpa vyústily v politické klima, v němž na jedné straně máme zhruba to, co bych nazval „Trumpovou stranou“ (což není stejné jako Republikánská strana) a „ubožáky“, kteří objektivně hájí zákon a pořádek. Na druhé straně máme demokraty, některé republikány, velké korporace a výtržnické bandy BLM/Antifa. Ti všichni nyní objektivně hájí anarchii, chaos a nahodilé násilí.

Vždy jsem kritizoval anglosionistické impérium a samotné USA za jejich mesiášskou a rasistickou ideologii, a souhlasím s tím, že USA ve svých krátkých dějinách pravděpodobně prolily více nevinné krve, než kterýkoliv jiný režim v historii. Přesto se ale domnívám, že v dějinách USA se také odehrálo mnoho skutečně dobrých věcí, z nichž by si ostatní země měly vzít příklad (což mnohé země dělají!). Mám na mysli takové věci, jako je Ústava USA, Listina základních lidských práv a svobod, duch samostatnosti a nezávislosti, silná pracovní morálka, nesmírná kreativita lidí v USA a jejich láska ke své zemi.

Nyní je jasné, že demokraté nenalézají na USA, ani na dějinách této země nic dobrého - proto ta jejich podpora svévolného (a upřímně řečeno barbarského) ničení historických soch nebo komický názor, že Spojené státy původně vytvořili černí otroci, a že moderní běloši nějakým způsobem nesou vinu za to, co udělali jejich předkové (včetně bělochů, kteří nemají mezi svými předky žádné otrokáře).

Putin jednou řekl, že nemá vůbec žádný problém s jakoukoli opozicí vůči ruské vládě, ale že kategoricky odmítá opozici vůči Rusku samotnému (většina nesystémové opozice v Rusku je hluboce rusofobní). Spatřuji přesně to samé v USA: gangy demokratů/BLM/Antify jsou zaměřené zcela proti USA, a to nikoli ze správných důvodů. Je zřejmé, že tito lidé jsou motivováni čirou nenávistí, a kde je nenávist, vždy přijde násilí!

Myslet si, že pokud se tito lidé dostanou k moci, násilí zmizí, je nesmírně naivní: lidé, kteří se dostanou k moci násilím, vždy vládnou pomocí násilí.

Během několika posledních desetiletí vládnoucí elity USA doslova vykuchaly Ústavu pomocí milionu legislativních a regulačních škrtů (osobně mohu potvrdit, že země, kde jsem v letech 1986-1991 absolvoval vysokoškolské vzdělání, byla naprosto jiná, než ta, ve které žiju nyní. Před třiceti lety existovala v USA skutečná ideologická svoboda a pluralismus, a rozdíly v názorech, byť velmi hluboké, byly považovány za normální). Nyní byl zaveden politický aparát, zejména na federální úrovni, který potřebují k tomu, aby zatočili s „ubožáky“. Pokud nyní uplatníme měřítko „motivu, prostředků a příležitostí“, můžeme pouze dojít k závěru, že demokraté/BLM/Antifa mají motiv a zajisté budou mít i prostředky a příležitost, pokud se Biden dostane do Bílého domu.

Poznámka na okraj: jedna z největších Trumpových chyb byla, že místo toho, aby financoval svou vlastní platformu sociální sítě, spoléhá se na Twitter. Peníze na to určitě měl. Postrádal však jakoukoli prozíravost či chápání nepřítele.

Kromě toho hlavní mediální korporace podnikají rázná opatření proti Trumpovým příznivcům a dokonce i proti samotnému prezidentu Trumpovi (jemuž Twitter nyní hrozí cenzurou, pokud prohlásí, že vyhrál). YouTube finančně znevýhodňuje vysílací kanály „ubožáků“ a také jim zhoršuje pozice ve vyhledávači. Google dělá totéž. Pro prezidenta, který se velmi spoléhá na krátké zprávy své podporovatelské základně, je to vážné ohrožení.

Paul Craig Roberts byl jedním z těch, kteří nás varovali, že rasismus proti bílým je skutečný, a že Spojeným státům a jejich Ústavě zbývají dva měsíce. Domnívám se, že pokud jde o to první, tak má nepochybně pravdu, a že bychom měli dbát jeho varování ohledně toho, co může brzy nastat. Také v podstatě souhlasím s těmi, kteří nás varují, že násilí bude následovat, bez ohledu na to, kdo vyhraje volby. Někteří zcela jasně plánují převrat proti Trumpovi, pokud by se měl prohlásit za vítěze, ale nejen to. Věci nyní zašly tak daleko, že předsednictvo Sboru náčelníků štábu (JCS) muselo učinit oficiální prohlášení, že americká armáda nebude hrát ve volbách žádnou roli. A konečně, přestože souhlasím s tím, že Florida není až tak úplně typický stát, spatřuji mnoho známek toho, že je třeba „hájit Ústavu vůči všem nepřátelům, zahraničním a domácím“, přičemž je kladen důraz na slovo „domácí“. Je tohle to pověstné „psaní na zeď“?

Závěr:

Impérium umírá a nic ho nemůže zachránit. Věci zašly příliš daleko, už se nikdy nevrátí ty staré špatné časy americké světové nadvlády. Kromě toho velmi pochybuji o tom, že by Trump nebo jeho příznivci dokázali úspěšně porazit demokraty/BLM/Antifu. „Pouhé“ vítězství ve volbách nebude stačit, i kdyby to bylo drtivé vítězství a Trump by získal naprostou většinu hlasů: již víme, že demokraté/BLM/Antifa nebudou nikdy akceptovat Trumpovo vítězství, ať bude jakkoliv velké. Rovněž mám podezření, že rok 2020 se bude dramaticky lišit od voleb 2000, kdy proti sobě stáli Gore a Bush, a kdy se o výsledku rozhodlo na základě konsenzu vládnoucích elit: tentokrát je nenávist příliš hluboká a strany nebudou vyjednávat o kompromisu.

V roce 2016 jsem doporučoval hlasování pro Trumpa, a to z jediného a závažného důvodu. Hluboce jsem byl přesvědčen o tom, že Hillary by zahájila válku proti Sýrii a téměř okamžitě také proti Rusku (demokraté opět straší takovou válkou, pokud se dostanou do Bílého domu). Pokud jde o Trumpa, navzdory všem jeho megalomanským hrozbám a pár (zcela neúčinným) raketovým útokům na Sýrii nezačal žádnou novou válku.

Mimochodem, kdy naposledy se stalo, že by americký prezident NEzahájil válku během svého působení ve funkci?

Faktem je, že Trumpovo vítězství v roce 2016 poskytlo Rusku čas na dokončení příprav na zásah proti agresi nebo dokonce na totální válku, do níž by USA mohly Rusko vtáhnout. Absence jakékoli reakce USA na lednové odvetné útoky íránských raket proti americkým základnám v Iráku je známkou toho, že velitelé americké armády nemají žaludek na válku proti Íránu, natož proti Číně nebo dokonce Rusku. Teď už je příliš pozdě. Rusko je připraveno na všechno, zatímco USA nikoli. Trump dopřál planetě čtyři další roky, aby se připravila na válku, a největší protivníci USA využili tento čas ve svůj prospěch. Pokud jde o bývalého světového hegemona, ten se nedokáže postavit ani Venezuele...

Uvnitř USA se však odehrává podivný druh války proti lidu Spojených států. Je to válka, kterou vede velmi nebezpečná směsice ideologů a zločinců (což je toxický recept na většinu revolucí!). Zatímco Trump nebo Biden nebudou pro Rusko, Čínu nebo Írán příliš důležití, mohou mít velký význam pro miliony lidí, kteří si zaslouží něco víc, než žít pod diktaturou (ideologickou či skutečnou) demokratů/BLM/Antify.

USA v roce 2020 mi v mnoha směrech připomínají Rusko v únoru 1917: vládnoucí třídy byly opilé svými ideologickými dogmaty a nikdy si neuvědomili, že revoluce, kterou si tolik přály, povede k tomu, že většinu z nich zabije. To je přesně to, co americké vládnoucí třídy dělají: chovají se jako parazit, který nechápe, že když zabije svého hostitele, zabije také sebe. Zájmy Pelosiové mi velmi připomínají Kerenského, muže, který nejprve zničil tisíciletou ruskou monarchii a poté ji nahradil jakousi zcela nefunkční „zednářskou demokracií“, která trvala jen 8 měsíců, než se bolševici nakonec chopili moci a obnovili zákon a pořádek (i když krutě nemilosrdným způsobem).

Americký politický systém není životaschopný, ani napravitelný. Nehledě na to, co bude dál, Spojené státy, tak jak jsme je znaly, se zhroutí letos v zimě. Paul Craig Roberts má pravdu. Jediné otázky, které zůstávají, jsou tyto:

- Co bude sloužit jako náhrada?

- Jak dlouhý (a bolestivý) bude přechod na nové USA?

Trump v Bílém domě zřejmě nic nezlepší, ale Harrisová coby viceprezidentka (pokud bude vítězem voleb „Biden“) všechno mnohem zhorší. Konečně, miliony amerických občanů neudělaly nic špatného a zaslouží si, aby je policie ochránila před výtržnickými a rabujícími gangy, a stejně tak by si miliony Američanů měly uchovat schopnost bránit se, pokud prosazení zákona nebude možné. Existuje dobrý důvod, proč Druhý dodatek Ústavy následuje hned po Prvním dodatku - oba jsou organicky propojeny! Jestliže budou u moci demokraté/BLM/Antifa, mohou se občané USA s oběma dodatky rozloučit.

Stále nevnímám, že by v USA vypukla typická občanská válka. Zjišťuji ale, že po celé zemi propuká mnoho menších „lokálních válek“ - ano, násilí je v tomto okamžiku nevyhnutelné. Je proto morální povinností každého slušného člověka, aby udělal cokoli, co je v jeho silách, byť půjde o cokoliv malého, a pomohl „ubožákům“ v boji proti silám chaosu, násilí a tyranie, zejména během nadcházejících „let přechodu“, který bude pro většinu lidí, žijících v USA, velmi, velmi těžký.

To znamená, že je třeba udělat vše, co je možné, aby se demokraté/BLM/Antifa nedostali do Bílého domu.

Originál: Reconsidering the Presidential Election vyšel 14.9.2020 na thesaker.is.

Zdroj: zvedavec.org

The Saker