Ladislav JAKL - Klečíme před revolučními marxisty?

Český fotbal se otřásá kauzou Berbr a spol. a zdá se, že by v jeho vedení neměl zůstat kámen na kameni. Teď se ve všech pádech skloňuje slovo korupce, už tolikrát falešně rozehrané, a proto značně zprofanované. Do jaké míry prostoupila všemi patry českého fotbalu, to se teprve ukáže, bude-li vůle vše zjistit.

Nejde však jenom o případnou korupci. Kdoví, jak to s ní je. Že se ale v jednání vedení české fotbalové reprezentace zabydlela ignorance a nekompetentnost, potvrzuje jiná, možná vážnější skandální událost:

Čeští fotbaloví reprezentanti v rámci oficiálního mezinárodního utkání ve Skotsku pokorně poklekli. Ne každý sám za sebe jako soukromá osoba. Ne jako člen soukromého fotbalového klubu. Učinili tak jako oficiální sportovní vyslanci svého státu.

Sportovci nemusí mít vždy nějaký extra široký společenský přehled. Jejich světem je hlavně trénink, zápas a pak nějaká ta zábava pro uvolnění. Proto si mohli myslet, že poklekají na znamení podpory utlačovaných černochů v USA. Ale jejich šéfové – také v roli reprezentantů své země – ti snad nevědí, že přihlášení se k ideálům a požadavkům hnutí Black Lives Matter není žádným projevem solidarity s trpícími, ale přihlášením se ke konkrétní politické ideologii?

Hnutí BLM není prostou iniciativou proti rasové diskriminaci. Je to ultralevicová organizace, jejíž čelní představitelé se netají s tím, že se hlásí k revolučnímu marxismu a že jejich cílem je svržení demokracie a kapitalismu.

Je oficiální politickou našeho státu podpora takové ideologie?

Podle chování oficiálních sportovních reprezentantů asi ano. Své gesto učinili jménem své země, jménem všech jejích občanů. A to je zcela nepřijatelné.

Činovníci, kteří jsou za tento skandál odpovědni, by se měli doučit něco o světové politice, když už do ní nechají namočit reprezentaci státu, nebo by měli sami v národní reprezentaci okamžitě skončit.

Zdroj: institutvk.cz

Jakl Ladislav