ROZHOVOR - Lidový obéza v rudém svetru a jeho chujoviny. PR slušnost Drahoše a generála Pavla. Silvestrovský speciál Tomáše Vyorala

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA Tentokrát komentátor Tomáš Vyoral nebilancuje týden, ale celý rok. A činí tak s porcí silvestrovské nadsázky.

Tomáši, tentokrát nám naše tradiční týdenní shrnutí připadlo na silvestra. Je tedy celkem přirozené, že budeme bilancovat. Jaký byl podle vás onen končící rok? Co jsme se letos naučili o politicích a o sobě samých? Jak si podle vás s nástrahami roku 2020 poradili obyčejní Češi?

Poradili jsme si tak, jak jsme mohli a uměli. Ukázali jsme, že když jde do tuhého – nebo to tak alespoň vypadá, pořád máme šikovné české ručičky, selský rozum, srdce na svém místě a umíme improvizovat. Alespoň většina. Také, alespoň si v to doufám věřit, jsme opět dokázali, že umíme číst mezi řádky, což je dáno i naší historickou zkušeností, a že všichni nenaskakujeme na prorežimní propagandu goebbelsovského střihu. Bez přehánění.

Většina z nás chce přeci jen slušně žít, přičemž s PR slušností pánů Drahoše, Fialy, Halíka či generála Pavla to nemá nic společného. Většina z nás chce pracovat, jak umí, vychovávat děti, scházet se s rodinou a s přáteli nebo si zajít do hospody. Třeba zanadávat s chlapama. Což je pro výše zmíněné nežádoucí.

A co ta již nakousnutá „vrchnost“?

O naší vrchnosti jsme se mohli víc než kdy dříve dozvědět, že pro drtivou většinu z nich jsou zájmy České republiky ukradené. Že drtivá většina je za mrzký peníz – obrazně řečeno, pro nekritickou úctu k současným imperátorům a kvůli vlastní méněcennosti jen lokaji, papoušky a čtecími zařízeními typu Metnar 0.0 či Blatný 0.1.

Kdo z politiků v roce 2020 zazářil, ať už jakkoli?

Svůj standard si drží Andrej Babiš. Nejprve zazářil a posléze přepálil svou rudosvetrovou pseudolidovost svazák Aspen Institutu Hamáček. Zejména u lidí, kteří tohoto neinteligentního obézu neměli příliš prokouknutého. Za což nemohou oni, protože na rozdíl od něj se musí živit slušnou prací a nemají čas na chujoviny, jako je sledování jeho.

Zprvu také zazářil údajný nepolitik, ale jinak nad politiky čnící obsesivní tunelář a psychopat, který by nechal bouchat jaderné elektrárny – Reinhard Prymula. Chvíli vypadal, že snad rozumí epidemii, ale podobně jako Hamáček to přepálil. S tunelováním, lhaním, arogancí a sebevědomím. Nicméně, zřejmě jsou za ním velké páky a navzdory tomu, že by měl být dávno minimálně v teplákách, dostává prezidentské metály a stále se střetem zájmů jemu tak příznačným se motá okolo farmaceutické lobby a plní si nenasytné škraničky a kapsičky.

Do popředí se nebývale dostali Piráti, ale nejsem si jistý, že by nějak zvlášť zazářil Ivan Bartoš. Spíše slepý mezi slepými, a hluchoněmými k tomu, králem.

Zářil zcela jistě i Pavel Novotný z ODS, který si – stejně jako jeho bezpohlavní rádoby předseda Fiala – neuvědomuje, že v politice negativní reklama není úplně tak reklama. Dobře jim tak.

Zapomněl-li jsem na nějaké zářící hvězdy, tak se omlouvám. Jakkoliv je to smutný odraz nás samých a naší společnosti, většina z výše zmíněných září negativně.

Co vás osobně v roce 2020 nejvíce překvapilo, ať už v dobrém, či ve zlém?

Opět se nevyhnu koronaviru. Jakkoliv nejsem naivní, tak ta moc médií, několika nadnárodních totalitních organizací či think-tanků a farizejství či naprostá demence drtivé většiny politického mainstreamu po celém světě, to vše mě naprosto vyděsilo. Už v březnu jsem byl zděšen, jakkoliv jsem měl respekt k zatím neznámé nemoci, jak koordinovaně a bez jakýchkoliv podložených argumentů jsou dopředu rušeny a likvidovány veškeré sportovní, kulturní a další události takového byznysového rozsahu, že je to logicky v době jestřábího kapitalismu zkrátka nezávisle nemožné.

Protože, když se ve světle toho, že se děje něco, co svým dopadem nepřevyšuje běžnou chřipku, nenajde jediný byznysman či politik – těch se tedy na chvíli pár našlo – který řekne, já to prostě v rámci těchto informací a dat, které nejsou nijak zvlášť děsivé, risknu a můžu na tom sakra vydělat, tak je to alarmující. Zkorumpovat a kompenzovat, případně vystrašit, se dá prostě každý. Vyděsilo mě, jak snadno a rychle se dá zavést totalita.

Rok 2020 byl ve znamení pandemie covidu. Ovlivnil životy všech. Do jaké míry a jak dlouho se nás bude covid-19 držet i v příštím roce?

Obávám se, že totalita zahalená do pseudopandemie PR covidu se nás bude držet nejen v příštím roce, ale v lepším případě v letech dalších, v horším případě napořád. Protože takové úsilí, kapacity a finance investované do projektu GREAT RESET si oni dirigenti nenechají jen taky jen tak pustit žilou.

Ve jménu vašeho dobra a zdraví vašeho a hlavně vašich blízkých – oficiálně zavedené sledování, šmírování. Digitalizace a tedy absolutní kontrola ekonomiky, vzdělání, komunikace. Likvidace sociálního kontaktu a možného občanského vzdoru. Absolutní zadlužení a tedy postupné převzetí veškerého soukromého majetku plebsu ve prospěch úzké elity. Procesy jsou nastaveny.

Musíme se při našem nejlepším umu a vůli přizpůsobit a odolat. Jak říká Jarek Nohavica: „Hlavně se nedat“, nebo Ivan Hlinka: „Hlavně se z toho neposrat“. Ačkoliv je to v současné době pro některé z nás opravdu těžké.

Budeme, podle vás, s odstupem času považovat rok 2020 za „ztracený“?

Ztracený, ukradený, zfalšovaný, prolhaný, zpropaganděný. Tohle je můj názor. Ale, jak víme, historii píší vítězové, takže bude záležet na nich. A my nevíme, jak to všechno dopadne. I když příliš optimismu mi v žilách nekoluje.

Rozhodující bude první týden v lednu,“ uvedl pro Lidové noviny ministr zdravotnictví Jan Blatný, s tím, že současný nárůst potvrzeně nakažených je očekávatelný. Jak na vás tato slova působí v době, kdy mnozí přemýšlejí, kdy se vlastně věci mohou pohnout zpět směrem k normálu?

Rozhodující je podle koronafašistů a jejich prefabrikovaných frází prakticky každý další týden. Což je, myslím, jasně dohledatelné. Blatný je jen ambiciózní idiot a čtecí zařízení na texty Reinharda Prymuly. Jinak by mě od Blatného zajímaly nějaké novinky ohledně mrazáků s mrtvolami, přetékajících hřbitovů a propagandistického tunelu známého jako polní nemocnice? A taky co ochranka, kterou údajný zachránce národa pro mě z neznámého důvodu má z našich peněz za prdelí...

Reprodukční číslo R se v posledních dnech drží v intervalu 0,9 – 1,2 (v pátek pak překonalo 1,4- pozn. PL.cz). Exministr zdravotnictví Roman Prymula k tomu uvedl, že by se číslem R „vůbec neopájel“. Jak si konkrétně z jeho úst tento výrok přebrat?

Obsesivní tunelář, lhář a fašista Reinhard Prymula opět dokazuje, jakou bezpáteřní krysou člověk může býti. Omlouvám se krysám a bezpáteřním. Pokud si dobře pamatuju, tak ta stejná hodnota, kterou se teď nemáme opájet, byla ještě nedávno středobodem jeho fašistického ukájení a mediální onanie. Řekl bych, že to je snad na další metál od prezidenta za záchranu národa, ne? Nebo alespoň na nějakou další trafiko-funkcičku. Teda jestli ještě vůbec existuje nějaká, v níž neseděl a kterou nevytuneloval. Pevně doufám, že slova našich dědů, že na každou svini se vaří voda, nabydou platnosti. U výše zmíněných dvou obzvláště.

Zdroj: parlamentnilisty.cz

-mk-