Jean-Pierre FABRE-BERNADAC - „Vraťme čest našim vládcům“: dvacet generálů vyzývá Macrona, aby hájil patriotismus (Valeurs actuelles, Francie)

Z iniciativy důstojníka a redaktora webu Place Armes Jeana-Pierra Fabre-Bernadaca podepsalo dvacet generálů, sto vyšších důstojníků a více než tisíc dalších vojenských pracovníků výzvu k návratu cti a povinnosti vůči lidu do řad politické třídy.

Valeurs Actelles s jejich svolením zveřejňuje dopis prodchnutý vírou a loajalitou těchto lidí, kteří milují svou zemi.

Vážený pane prezidente, vážené dámy a pánové, členové vlády,

doba je zlá a Francie je ve smrtelném nebezpečí! My – přestože jsme ve výslužbě – zůstáváme vojáky republiky a nemůžeme zůstat lhostejní k naší krásné zemi.

Naše vlajky s trikolórou nejsou jen kusem látky, symbolizují prastaré tradice těch, kteří bez ohledu na barvu pleti a víru sloužili Francii a obětovali za ni své životy. Slova „Čest a vlast“ jsou na těchto vlajkách napsána zlatými písmeny. Dnes však naše čest vyžaduje, abychom odsoudili rozpad naší vlasti.

Jedná se o rozpad, který s pomocí protirasistické rétoriky sleduje jediný cíl: způsobit, aby lidé v naší zemi pociťovali nespokojenost a možná i nenávist. Nenávist vůči různým etnickým komunitám a jiným společenstvím.

Dnes se mluví o multikulturalismu (ve francouzské verzi je použito pojmu rasialismus, což označuje teorii paralelní existence mnoha uzavřených kultur v jedné společnosti - pozn. red.). Hovoří se také o autochtonismu a dekoloniálních teoriích, ale za všemi těmito pojmy stojí touha rozpoutat rasovou válku. Válku, k níž fanatičtí stoupenci zmíněného kolapsu zjevně směřují. Pohrdají naší zemí – jejími tradicemi i její kulturou a chtějí vidět, jak se zhroutí a oni ji zbaví její minulost a dějiny. Útočí a otevřeně projevují neúctu k památkám a zároveň k bývalé vojenské a civilní slávě. Ke svým útokům zneužívají nevhodná prohlášení našich hrdinů před mnoha staletími, kdy představy o slušnosti byly zcela odlišné.

Dochází k rozpadu, který díky ideologii islamismu a přítomnosti mládežnických gangů na předměstích vede k oddělení mnoha částí (komunit) od země a jejich přeměně na území, která se v rozporu s naší ústavou řídí středověkými zvyky. Podle našich zákonů by se ale měl každý Francouz, bez ohledu na svou víru nebo ateismus, všude ve Francii cítit jako doma; nemůže a nemělo by existovat město nebo region, kde by neplatily zákony republiky!

Rozpad vidíme, když během demonstrací převládá nenávist nad bratrstvím, kdy úřady používají policisty jako žoldáky a obětní beránky v boji proti svým francouzským spoluobčanům ve žlutých vestách, kteří přišli vyjádřit své zoufalství. Totéž nastává, když maskovaní lidé ve stínu tohoto boje vykrádají obchody a vyhrožují našim donucovacím orgánům. Připomínáme naší vládě: pořádkové síly jednají pouze v rámci směrnic – někdy velmi protichůdných – které jste jim vy, vůdci, připravili.

Násilí neustále narůstá. Kdo by před 10 lety čekal, že setnou hlavu učiteli, který odchází z práce? My, kteří jsme byli vždy připraveni položit život za naši zemi v každé, i zcela bezvýchodné situaci, jak nás to učila naše vojenská čest, nemůžeme jen nečinně přihlížet tomu, co se děje.

Proto je naprosto nezbytné, aby ti, kteří vládnou naší zemi, našli odvahu tato nebezpečí eliminovat. K tomu by často stačilo pouze nekompromisně aplikovat již existující zákony. Pamatujte, že stejně jako my, i drtivá většina našich spoluobčanů, je šokována vaší nerozhodností a trestuhodným mlčením.

Jak řekl primas Belgie, kardinál Mercier: „Když se všude rozšíří opatrnost, odvaha zmizí.“

A proto, dámy a pánové, dost otálení! Situace je vážná, práce bude mnoho. Neztrácejte čas a vězte, že jsme připraveni podporovat politiky, kteří se budou zabývat záchranou národa.

Pokud nic neuděláme, bude se ve společnosti nepochybně šířit marasmus, což nakonec povede k výbuchu a zásahu aktivní armády, která přijme nebezpečnou misi k ochraně našich civilizačních hodnot a ochraně obyvatel v země.

Na váhání není čas: jinak zítra občanská válka ukončí tento narůstající chaos a počet úmrtí, za které budete odpovědní, se začne počítat do tisíců.

(překlad vlastní)

Zdroj: valeursactuelles.com

-mp-