Ondřej NEFF - Případ Babiš mladší a volby

Před všechny závorky je třeba vytknout konstatování, že vyšetření legality dotačního fíglu se nemělo táhnout šest let.

Průtahy vyšetřování degradovaly naši republiku a reálné škody nevýslovně převyšují nějakých umrněných padesát mega, které miliardář vyluxoval z EU na svůj projekt. 

Nad tím darmo lkát, to se stalo. Teď tu máme novou epizodu. Andrej Babiš mladší vypovídal před policií a tisku sdělil, že z něho otec udělal bílého koně a že nikdy nechtěl být součástí dotačního podvodu.

To je vážní konstatování. Pokud nebyl Andrej Babiš mladší zbaven svéprávnosti, pak jeho výpověď má zásadní dopad. Že bylo Čapí hnízdo, tedy dotace EU, švindl, to bylo jasné od začátku, ale nešlo to dokázat. Výpověď mladého Babiše může hru změnit. Dokázat to ale musí před soudem, a před soud se musí kauza dostat. Zatím je jaksi zašarochovaná.

Všechno, co se děje před volbami, má na ně vliv, aby nemělo právě toto! Bude to skvělé téma k diskusím. Blbosti jako je inflace, jako je otázka, kolik bude stát benzín, čím budeme svítit v důsledku Green Dealu a na kolik stupňů si dovolíme topit, to jsou hlouposti, které mohou jít stranou. Bude se řešit planetární problém, že Babiš kvůli dotaci padesáti mega na hospodu zatáhl do kšeftu kluka a on se mu cuknul.

Jiná věc je, že i kdyby zejtra zkejsnul Andrej Babiš starší v šatlavě za dotační podvod, nic na věci to nezmění. Green Deal je to podstatné a tématu se nechce ujmout ani vláda, ani opozice. Důvod mají společný: zbabělost.

Zdroj: neviditelnypes.cz

-mp-