Jaroslav BAŠTA - Žádná krize, jen první fáze Green Dealu

Existuje jedna přehlížená skutečnost vztahující se k moderním dějinám lidstva – každý psychopatický budoucí diktátor zahájil svou kariéru tím, že o svých zločinných úmyslech napsal knihu, nebo alespoň sérii statí.

Když to vezmu od počátku dvacátého století, zahájil to Vladimír Uljanov, přezdívaný Lenin, který své revoluční teze realizoval tak, že 7. 11. 1917 dojel petrohradskou tramvají do paláce ve Smolném, aby nařídil útok na jiný palác, Zimní, v němž zasedala vláda. Později to nazvali Říjnovou revolucí, a její důsledky trvaly až do roku 1991. Některé nás trápí dodnes.

Tohoto jeho příkladu se chopili další tři muži podobného ražení. Nejprve Benito Mussolini v Itálii, pak Adolf Hitler, jenž po roce 1923 v kriminále nadiktoval Rudolfu Hessovi svou knihu Mein Kampf, a za pouhých deset let už mohl své zrůdné představy postupně prosazovat. Bezmála dalších deset let světu trvalo, než uvěřil, že to opravdu myslel vážně. Politiky a intelektuály o tom přesvědčila až II. světová válka. Všechny tři (bolševika, fašistu a nacistu) spojovalo to, že se oháněli vědeckými poznatky. Mao Ce Tung v Číně po stránce literární sice proslul jen knihou svých 427 citátů, nicméně za svůj dlouhý život rozpoutal hned tři revoluce, z nichž poslední dvě Velký skok vpřed a Kulturní revoluce pokračují v USA a v západní Evropě.

Sice pod jinými jmény a v opačném pořadí, protože jejich autoři se poučili z Maova nezdaru. Hnutí Woke (probuzení) se svou Cancel culture má za úkol zlikvidovat intelektuální opozici ještě před spuštěním Green Dealu. Ten má ostatně také svoji obdobu Mein Kampfu. Je jím kniha Velký Reset Klause Schwaba. Na rozdíl od první poloviny 20. století naše doba nemá ani Leniny či Staliny, Duce, Vůdce či Velké Kormidelníky, protože hybatelé dějin chtějí pro jistotu zůstat v anonymitě velkých korporací. S jejich záměry nás seznamují postavy jako Frans Timmermans či zmíněný Schwab. Ovšem úkol, který si předsevzali, ve svém důsledku překonává sny všech šílených diktátorů dvacátého století. Chtějí zlikvidovat evropskou civilizaci. A dobře naplánovanými postupnými kroky se jim to docela daří.

Vadí jim, že Evropa je bohatá a výkonná. Přišli tedy s vědeckou teorií o globálním oteplování a škodlivosti CO2. Geologie však zná jedno jediné období globálního oteplování před 150 miliony lety, zato zaznamenala asi 56 dob ledových.  Perioda mezi nimi za poslední milion let byla 20 000 roků. Mechanismus jejich vzniku není znám. Poslední z nich skončila před 14 – 12 000 lety. Během ledových dob byly pro lidstvo obyvatelné pouze tropy a subtropy. Ovšem zelení věrozvěsti hlásají, že pouze likvidace unijního průmyslu a zemědělství zabrání katastrofálnímu globálnímu oteplování. Poté Evropská unie přestane být výkonná a bohatá. Tuto nesmyslnou asistovanou sebevraždu nazvali Green Dealem.

Evropská civilizace se vyznačuje svou vzdělaností a s tím souvisejícím humanismem. Jeho součástí je rovnost občanů před zákonem a zákaz diskriminace. Zelení progresivisté ničí vzdělanost už v zárodku zavedením inkluze doprovázenou západní variantou Maovy Kulturní revoluce v podobě cancel culture, tedy rušení, které likviduje nejen nepohodlné osoby, ale především svobodu bádání. Způsob, jakým dnes státy EU reagují na vývoj pandemie COVID 19, až příliš připomíná počátky apartheidu. Salámovou metodou se snaží svobodné národní komunity připravit na to, že se změní na feudální společnosti rozdělené na kasty pánů a bezprávných kmánů.

Psychologicky jde o osvědčený postup – jakmile si lidé zvyknou, že někdo může být veřejně označen za neplnoprávného občana, Schwabové vyhráli. Pak už je jedno, zda to bude kvůli neočkování nebo bílé barvě pleti či náboženství. Tvůrci nové zelené totality jsou eklektici a vybrali ze všech minulých zrůdných ideologií to, co se jim hodí: od Maa Velký skok vpřed (Green Deal) a metody Kulturní revoluce (cancel culture), protibělošský rasismus se svou tezí o neodčinitelném dědičném hříchu bělosti páchne odvarem z nacistického holokaustu.  

Zatím se nemluví o likvidaci Evropanů, nicméně Frans Timmermans se již před lety nechal slyšet o tom, že „daňoví poplatníci EU odstraní násilí a bídu v Africe jedině tak, že přivítají stovky milionů lidí, kteří směřují do Evropy v důsledku demografické exploze u nich doma.“ Snad jen zapomněl dodat, že ty stovky milionů se přestěhují na nejhustěji osídlený kontinent světa, a nepochybně to všichni budou pravověrní muslimové. Po dosavadních zkušenostech s masovou migrací předpokládám, že celá EU by se změnila v jednu velkou No go zónu. Nevím, zda je to lepší varianta oproti Schwabově vizi otužilých požíračů kořínků a hmyzu žijících ve velkém digitálním gulagu.

Staří Římané měli jedno mé oblíbené přísloví o tom, že „Liška mění srst, nikoliv své zvyky.“ Platí to také o strůjcích nové zelené totality. Chtějí od nás, abychom se smířili s tím, že někdo, koho nikdy nebudeme znát, nám diktuje, co smíme jíst a pít, čím a kam smíme jezdit, jak budeme bydlet, jaké náhubky máme nosit, a kdy můžeme opustit byt. Z tohoto úhlu pohledu pak naše současné problémy s inflací, drahou energií, nedostatkem automobilů a stavebních materiálů nepředstavují první projevy ekonomické krize, ale důsledky prosazování Green Dealu jako destrukce naší civilizace v teorii i praxi. Také nás otevřeně informují, že pro neposlušné se již připravuje dle receptu Reinharda Heydricha ghetto – neviditelné s označením na oděvu. Protože, jak říká úsloví, pokrok nezastavíš, určitě bude také digitální.

Proti tomu existuje jediná obrana. Nenechat si to líbit. Trvat na zákazu diskriminace, cenzury a vyžadovat dodržování občanských práv a svobod. Nebát se a být důslední.

Zdroj: prvnizpravy.cz

Bašta Jaroslav