Současný rusko-ukrajinský konflikt z hlediska Růže světa

Pozemská logika se pro hodnocení pozemských událostí nehodí. Bude se vždy mýlit. Poznamenejme, že věda dosud nebyla schopna vytvořit teorii, která by byla schopna alespoň něco v rozvoji lidské společnosti předpovídat.

Vůbec žádnou!

Máme ovšem k dispozici koncepci Daniila Andrejeva, jehož kniha Růže světa předkládá výborné prognózy, jak se vše bude s největší pravděpodobností vyvíjet. 

Obalka knihyZ pohledu metahistorické koncepce předkládané D. Andrejevem je situace následující: v roce 2014 démon státnosti USA spolu s haličským „egregorem“, jenž byl vždy krajně protiruský, připravili na Ukrajině převrat. Cílem převratu byla příprava Ukrajiny jako nástupní základny k útoku na ruskou státnost, tj. „předpolí“ k likvidaci ruského wicraora. V roce 2014 ruský wicraor neměl ještě dostatečně sílu na úplné dobytí celého území Ukrajiny, stačila mu pouze na Krym a malou část Donbasu. V současnosti dostal wicraor podporu světlých sil, a tudíž tato vojenská operace mohla začít.

V nadpozemských světech nyní probíhá rozsévání haličkého egregora v prostranství, a to znamená úplné podčinění území zájmům ruské státnosti.

Proč světlé síly napomáhají démonu státnosti v této operaci? Vznikla reálná hrozba zničení ruské metakultury (vojenské základny USA na Ukrajině, vojenské biolaboratoře, nashromáždění moderních zbraní, podpora všeobecné nenávisti k Rusku atd. K tomu se USA rozhodly dát banderovcům ještě jadernou zbraň.)

Znakem pomoci světlých sil (nejen těch stojících nad Ruskem) je následující – absence seriózních hrozeb pro Rusko ze strany USA a NATO, odmítnutí dodávek těžkých zbraní na Ukrajinu, smírčí řeči předních politiků. Kromě tohoto se v projevu Putina jasně hovořilo o záštitě duchovně-mravních hodnot na území pod kontrolou Ruska, tj. učiní se přítrž ideologii LGBT a genderovému šílenství... 

Uvědomíme-li si, že ke spojencům Ruska patří Čína, Indie a mnoho jiných zemí, které tvoří více než polovinu lidstva, dostává ideologie záštity duchovně-mravních hodnot možnost širokého rozšíření. V souladu s tím utrpí ideologie LGBT seriózní porážku a omezí se její dosah.

Podpora Ruska světlými silami stojícími nad zeměmi Západu napomůže k tomu, že i na území Západu se začnou posilovat hnutí za obrození křesťanských hodnot. Samozřejmě existují pochybnosti, že světlé síly zde budou schopny zcela zabezpečit obrodu křesťanství, ale určitě budou mít dostatek sil na ovlivňování politiky.

Co se týče otázky okupace Ukrajiny. Z Růže světa je zřejmé, že Ukrajina má svého „národovůdce“, proto se budou světlé síly snažit zachovat státnost Ukrajiny. Jenže teď státnost Ukrajiny nelze stoprocentně garantovat. Zatím vše spěje k rozdělení Ukrajiny: Procesy rozdělení budou probíhat uvnitř samotné Ukrajiny, poněvadž tam politická situace skrz naskrz prohnila.

Nejsou tam přítomny žádné politické síly schopné celý národ sjednotit, spojit západní Ukrajinu s východní. Je očividné, že vektor západních Ukrajinců směřuje na západ a východních k Rusku. Existují velké pochybnosti, že se najde vlivná politická síla, jež tyto protikladně orientované zájmy bude schopna smířit a inspirovat je ke společným cílům. 

V nadpozemských světech pokračuje v současné době aktivní bitva a zatím se výsledky ještě v tomto světě neprojevily. Tudíž se jedná o obecnou strategickou prognózu bez detailů.

-mp-