VIDEO Fox News: Podplukovník MacGregor varuje: „Nejhorší teprve přijde“

Na americké stanici FOX NEWS nedávno proběhl rozhovor s podplukovníkem MacGregorem o situaci na Ukrajině. Mnozí naši zastánci jedné strany a hysteričtí novináři by si jej měli poslechnout.

FoxNews - Mcgregor.mp4 (28823434)

Přepis:

Moderátor: Jaká je strategie, Putin útočí na atomovou elektrárnu. Jaká je strategie, vyděsit mírné civilisty?

Podplukovník MacGregor: Strategie nebyla zaútočit na elektrárnu a někoho vyděsit. U Rusů byl od samého počátku plán vyhnout se narušení sítě a dodávek energie, plynu, tepla, vody. Ukrajinská vojska se ukryla v centrech měst, protože nejsou mobilní, nemají podporu ze vzduchu, logistiku a zásobování. Nyní se skrývají mezi civilisty. Úplně stejná taktika, kterou jsme viděli na Středním východě, když jsme útočili na islamisty, kteří používali civilisty jako bariéru, aby si zachránili životy. Je to to, co vidíme dnes. Obyvatelstvo je zneužíváno, aby zabránilo likvidaci ukrajinské armády. Myslíte si, že Putin učiní z Ukrajiny Groznyj? Groznyj byl hlavním městem povstalecké republiky. Zlikvidoval tuto zemi, když civilisté kladli odpor.

Moderátor: Zničí tedy Ukrajinu?

Podplukovník MacGregor: Ne, to je absolutně nespravedlivé. Snaží se zachvátit Ukrajinu bez pustošení. Ve skutečnosti vidíme málo destrukce, mnohem méně než jsme my učinili v Iráku v letech 2001-2003. Domnívám se, že pouze obkličují ukrajinská vojska a ty likvidují. Je to neodvratný proces. Pan prezident Zelenskyj odvrací neodvratné v naději, že mu pomůžeme. Nehodláme mu pomáhat.  Biden se o tom jasně vyjádřil.

Moderátor: Myslíte, že je jeho konec blízko?

Podplukovník MacGregor: Konec této fáze nastane za několik dnů. Ve skutečnosti se domnívám, že prvních pět dnů ruská vojska byla příliš opatrná, ale pak to zkorigovala. Myslím si, že za deset dnů to vše skončí. Otázkou bude, co učiní Zelenskij. Rusové jasně prohlásili, že chtějí Ukrajinu neutrální. Mohlo to už skončit před několika dny, pokud by souhlasil. Následně by mohlo dojít k souhlasu ohledně hranic Ukrajiny. Východní část Ukrajiny se teď nachází v ruských rukách. Ale opakuji, Rusové nezabírají území, likvidují ukrajinskou armádu.

Moderátor: Vy nepodporujete Zelenského?

Podplukovník MacGregor: Zelenskij je loutkou a vystavuje ohromnou část ukrajinského obyvatelstva nebezpečí. Čestně řeknu, že většina informací z Ukrajiny je lež, odhalená za jeden dva dny. Všechny ty příběhy o jejich obsazení letišť, to jsou hlouposti. To se nestalo.

Moderátor: Není hrdinou, jenž povstal za svobodu vlastních lidí? Nemyslíte si, že je hrdinou?

Podplukovník MacGregor: NE. Nevidím nic hrdinského v tom člověku. Domnívám se, že nejvíce hrdinský skutek by mohl učinit, kdyby se z oblaků spustil na zem a učinil Ukrajinu neutrální. To by nebylo špatné. Bylo by to dobré pro USA a Rusko vytvořit nárazník, který chtějí obě strany. Ale jemu říkají, aby se držel. To je tragédie pro lidi, kteří tam žijí.

Moderátor: Nesouhlasím s Vámi, ale nehledě na to, podíváme se, co se stane.

Zdroj: internetové servery

-mk-