Douglas MacGREGOR - Pokračování konfliktu na Ukrajině

Plukovník americké armády ve výslužbě Douglase MacGregor tvrdí: nyní se nacházíme ve velmi nebezpečné pozici. Americký prezident chce, aby ukrajinští piloti zamířili do Polska, sedli do bojových letadel a letěli na Ukrajinu bojovat proti Rusku. To by byl první rozhodující krok přes červenou linii, který nás může učinit účastníky války na Ukrajině.

Pro Moskvu to nebude snadné. Projevovali vůči nám velkou zdrženlivost, přestože jsme i nadále dodávali velké množství vojenského vybavení lidem, s nimiž bojují. Avšak tento krok nás zavede příliš daleko.

Odpovědi mohou být různé, od taktických řízených raket, které zničí všechna letiště v Polsku, nebo kdekoli v Evropě, až po jaderný úder. Dobrá zpráva je, že Putin neprovede jaderný úder, pokud tak neučiníme my. Ale přesto je to nebezpečné a zdá se, že tomu nikdo nevěnuje pozornost.

Ještě jeden důležitý bod: pro Rusy se jedná o otázku přežití. Nedovolí, aby se Ukrajina připojila k NATO nebo jiné alianci zaměřené proti Rusku. Potřebují neutrální Ukrajinu, to je první podmínka. To musíme přijmout. Musíme se zabývat deeskalací, a ne eskalací. To považuji za velmi důležité.

To, co Ukrajinci tvrdí, musíme vnímat s výhradami. Podle mých zkušeností není možné přesně vědět, co se na bitevním poli děje, dokud se tam sami nenacházíte. Musíme pochopit, že mnohé z toho, co slyšíme z obou stran, nemusí být pravdivé.

Jaký mají Spojené státy plán? Prodlužovat válku na Ukrajině? Ale jak dlouho, do jakého výsledku? Myslím, že plán spočívá v tom natahovat boj tak dlouho, že se časem Rusy podaří z Ukrajiny vyhnat. A pokud se nepodaří ruskou armádu vyhnat, a myslím, že si to mnozí uvědomují, že se tak nestane, pak je plánem úplné zničení Ukrajiny: promění se tak v kvazi-Afghánistán.

To se však také nestane, protože Evropané s tím nebudou souhlasit. Němci dali jasně najevo, že budou u Ruska dál nakupovat energii a jídlo stejně jako mnoho evropských států. Sankce velmi poškodí nás, ale na Rusko nebudou mít velký vliv.

Čína zůstane s Ruskem. Rusko má hodně jídla a energie. Čína vezme všechno. V důsledku našich sankcí Rusko trpět nebude. Můžeme jen uškodit finančnímu systému, který používáme k potrestání všech těch, kteří se nám nelíbí.

VIDEO zde:

FOX NEWS

-mp-