Jiří KOBZA - Balancování nad propastí: Ještě nikdy po převratu jsme nebyli tak blízko krachu. Opravdu musí přijít hlad, zima a zkáza, abychom se konečně probudili?

Autor dělá malou inventuru zkázy, kterou Fialova vláda reprezentující výraznou menšinu voličů stihla za pár měsíců způsobit, a přestože řešení jsou na stole, zná jedinou metodu svého přežití: lži, represe a slepou oddanost Bruselu...

Naše (a nejenom naše, ale u nás je to díky mimořádným schopnostem vlády nejhorší a tím i nejlépe vidět) země se nachází v historicky ojedinělé situaci, kdy se řada negativních jevů a okolností potkávají v jeden čas a na jednom místě a ve vzájemné synergii.

V historii obvykle následovaly jedna druhou, např. válka, migrace, hlad, mor, chudoba a další. Nyní kvůli globalizaci jdou velmi rychle ruku v ruce a na široké ploše. Jejich efekt se tedy v této synergii nebude sčítat, ale spíš násobit a kumulovat.

Abych začal u nás:

Vládě ale vysoké ceny vyhovují, protože si tak nenápadně, bez jakéhokoli legislativní změny, zvyšuje výběr spotřební daně a DPH z pohonných hmot. Jsou to desítky miliard, které jí z donucení posíláme.

Zhruba 500 tankerů se zkapalnělým zemním plynem (LNG), které v současnosti brázdí oceány, nemá šanci dopravit dostatek plynu pro Evropu, nehledě na fakt, že v Evropě není ani dostatek přečerpávacích terminálů. Cynická rada vlády, aby se lidé začali otužovat a pořídili si tlustší svetry, tedy vypadá velmi realisticky. Prostě bez ruského plynu se věci zastaví a vychladnou. Vláda nemá řešení pro lidi, až to nastane. 

Když to tedy shrneme, čeká nás drsná doba.To není strašení, ale varování, abychom se připravili materiálně i psychicky - na to, co přijde. Když se blíží bouře, doporučuje se přivázat vše, co by mohlo uletět.

Naše moudrá a „proz(s)íravá“ vláda ví (nejspíš), že výše popsané problémy neumí vyřešit, a tak namísto řešení si přichystala systém omezování svobod občanů - včetně represivní opatření. Co kdyby lidé, kteří nebudou najednou mít co dát dětem k obědu, jí za tento způsob správy státu chtěli přijít nabančit?

Příprava represivních opatření: fikce či pravda?

Podle mne jde jednoznačně o nátlak na stávající poslance, aby si rozmysleli, co říkají, že si na ně naše nestranné bezpečnostní orgány počkají, až jim skončí mandát a tím i poslanecká imunita. Což je i případ poslankyně Maříkové, na kterou trestní stíhání čeká již několik let.

Pandemický zákon umožní vládě kdykoliv vyhlásit stav epidemie a když za podpory médií včas ukáže hromady mrtvol, umožní jí pod vysokými pokutami zavřít lidi doma (už si to vyzkoušeli na začátku covidové hysterie).

Nouzový stav umožňuje nejenom nákupy bez výběrových řízení, ale i omezení občanských svobod a práv, například práva shromažďovacího. 

Jak zvláštně v tomto mixu potom zní oprávnění německé policii zasahovat na našem území. Jak tomu rozumět? Dokdy to bude jenom v pohraničních oblastech, jak ujišťuje vláda?

Vláda současně zvolna rozjíždí starý refrén: „Na podzim přijde další vlna covidu“. Očividně se tak chystá na potlačení podzimní vlny nepokojů, až lidé zjistí, že nemají čím topit, na čem péct, čím jezdit, a že už nemají ani na obědy pro děti ve škole.

„Rus už táhne na Čechy“ 

Čím horší vláda, tím víc potřebuje vnějšího nepřítele, aby pod záminkou boje s "vnitřním nepřítelem" mohla zlikvidovat skutečnou opozici. Další krok na cestě k totalitě je učiněn.

Kanadský vzor: při protestech řidičů kamionů v Kanadě si vláda přes mobilní operátory zjistila čísla mobilních telefonů osob na demonstraci, zjistila si jejich majitele a zablokovala jim účty a kreditní karty. Odřízla je tak od jejich vlastních peněz! Reálný socialismus byl proti tomu ráj. 

Bububu… boj se, občane, boj se Rusa, boj se pomluv, boj se policie! Drž hubu a krok!

A jaké je řešení?

Jenže, než k tomu dojde, kolik rodin, živností a podniků bude muset zbankrotovat? Kolik lidí přijde o práci, o domovy, o rodiny? Fialova vláda, která tohle všechno způsobila a ještě způsobí, přitom reprezentuje výraznou menšinu voličů. K moci se dostala jen proto, že propadl milion hlasů odevzdaných stranám, které nemohly překročit pětiprocentní hranici.

Vezmeme konečně rozum do hrsti v dalších volbách?

Zdroj: protiproud.info

-mp-