Nikola BORNOVÁ - Kolik lidí opravdu bylo na demonstraci 3. září 2022?

Už se stalo takovou milou tradicí, že když se povede svolat nějakou demonstraci, začnou mediální černokněžníci okamžitě čarovat s čísly o počtu demonstrantů.

Princip je jednoduchý – vše se upravuje a zaokrouhluje tak, jak se to hodí aktuálním páníčkům. A když píšu „zaokrouhluje“, tak tím myslím i posouvání desetinné čárky. Přeci jen – většina dnešních mediálních aktivistů…pardon, chtěla jsem napsat většina dnešních novinářů vystudovala jen nějakou tu Fakultu Asociálních Studií nebo Sociálních Pavěd a matematika má pro ně podobně příjemnou příchuť jako užitečná práce – v životě by se takového hnusu dobrovolně nedotkli.

Varianta A: Správňácká demonstrace Lepších lidí™

Takže – pokud byla nějaká demonstrace (nepřímo) zaplacena miliardářským lidumilem ala George Soroš nebo jeho bratr Belzebub, jsou počty protestujících automaticky nafukovány podobně silně, jako tvářičky slovenské „prezidentky ze skládky“ Čaputové, když ji peskuje nějaký skutečný politik (třeba Fico). Když se tedy sejde dvě stě LGBT aktivistů, je z toho okamžitě „mnoho set protestujících“. Když se na nějakou milionovou chvilku povede zaplatit a přivézt několik desítek tisíc lidí, je z toho bez váhání 120 000 lidiček – navrch samozřejmě velmi vzdělaných, moudrých a ctnostmi nadívaných jak pečený krocan.

K tomu se samozřejmě přidá řada dalších triků – pokud je třeba protestujících tak málo, že vytvoří sotva tři řady za sebou, fotí se „po kovbojsku“ skoro od pasu, aby nebylo vidět přes hlavy a vypadalo to jako masivní dav. Dav mohou případně rozmnožit i kolegové ze štábu, kteří se budou láskyplně usmívat na cosi fialového v obleku, co právě provádí rukama jakousi karatistickou katu. Vybírají se jen hezké fotky, protest je vždy spravedlivý a vše je popsáno milými a přátelskými slovy.

Varianta B: Ošklivácká demonstrace zlých českých balíků

Přesně naopak se postupuje u demonstrací, které se nehodí ani globalistickým loutkám v naší politice, ani dutým hlavám ve velkých médiích a ani všemožným odhodlaným fašounkům, bezpáteřním hadům a zfetovaným aktivistům. Dodám, že všichni tihle kazisvěti se samozřejmě prezentují jako hrdinní antifašisti a anti-rasistická hesla jako „Smrt všem RuSSákům!“ nebo „Bolestivou smrt těm čecháčkovskym dezolátům!“ mají vytetované snad i na vnitřní straně očních víček, aby na svoji láskyplnou nenávist náhodou nezapomněli ani ve spánku. Tak při takových demonstracích se využije každý trik, aby protestující vypadali jako nevzdělaní balíci, agresivní náckové a požírači dětí. A to navíc ve směšně malém počtu.

Fotí se tedy zásadně hodinu nebo dvě PŘED zahájením demonstrace, objektivy v davu pečlivě hledají nejunaveněji nebo nejtupěji vypadajícího člověka a je vyhlášena lovecká sezóna na co nejvíc kontroverzní fotky a záběry. Super triky se dají dělat i s nastavením fotoaparátu, takže třeba rozumně rozestoupení lidé na tržišti na náplavce pak vypadají jako namačkaný dav teplých turistů na tureckém tržišti a narvaný Václavák se zas na fotce promění v prostor, který působí klaustrofobicky i ve srovnání s umakartovým záchodkem.

Do jaké skupiny patřila včerejší demonstrace?

Jak jistě víte, 3. září 2022 se na Václavském náměstí konala masivní demonstrace proti naší vládě a celkově i proti velmi špatnému směřování naší krásné země. To tedy automaticky znamená, že patřila mezi skupinu těch „velmi špatných demonstrací“ a přišli na ni jen samí velmi špatní lidé.

Trefně to zhodnotil i sám Ignorovič Fialčenko, tedy náš slavný ukrajinský premiér, nekritický fanoušek Bavorska, vlastník falešných brejliček a hlava pomazaná (jen nikdo neví čím). Podle něj demonstraci: „…svolaly síly, které se hlásí k proruské orientaci, mají blízko k extrémním pozicím a jsou proti zájmům ČR. Je jasné, že ruská propaganda a dezinformační kampaně se objevují na našem území opakovaně a někdo jim prostě podléhá.

Tolik náš skvělý Péťa, který podporuje fašistický režim, snaží se zatáhnout naši zemi do nesmyslné války, slovo „Čech“ považuje za sprosté slovo a tak mluví jen o Ukrajincích, kryje mafiánské praktiky kolegů a je prostě tak šíleně schopný, že kvůli jeho krokům možná zkolabuje celá naše ekonomika – jak po druhé světové válce. No prostě… náš Péťánek. Posílám srdíčka.

Kolik lidí tedy bylo na Václaváku?

Protože sobotní protivládní demonstraci neplatil dědeček Soroš a ani s ní nepomáhal dav neziskovčíků, bylo její zorganizování velmi náročné a i peníze na obyčejné postavení pódia se vybíraly po stovkách od lidí z celé republiky. Přesto se na ní sešlo neuvěřitelných…no, kolik tam vlastně bylo těch lidí?

Podle policie tam prý bylo přibližně 70 000 lidí. Podle některých médií 50 000, „desetitisíce“ nebo dokonce jen „tisíce“. Lidé, kteří mluvili z tribuny, ale mluví o asi 100 000 lidí a samotní demonstrující někdy dokonce o 150 000 přítomných. Kde je tedy pravda?

V ideálním světě by nám stačily oficiální odhady, ale my žijeme ve světě, kde se člověk zemřelý na rakovinu nebo rozmlácený na motorce počítá mezi „mrtvé s Covidem“ a kde mráz i horko stejně jako déšť i sucho statisticky potvrzují celoplanetární oteplování, a to prý čistě kvůli vysokému počtu molekul oxidu uhličitého z vejfuku té vaší Škoda Fabia. V takovém světě si tedy musíme všechno raději přepočítat sami.

Takže – v nejaktivnější části demonstrace byl Václavák úplně plný „od koně“ až k Vodičkově/Jindřišské ulici. V horní části byla doslova hlava na hlavě, lidé se mačkali i v pasážích, ve vchodech do domů a přetékali i do postranních ulic. V horní části náměstí totiž bylo logicky nejlépe vidět a slyšet. Od Luxoru dál byl dav o něco řidší, šlo tam i jakž takž procházet.

Jednoduchým výpočtem mi vyšlo, že hlavní dav byl přibližně na 23 000 metrech čtverečných (viz obrázek). Podle sociologa profesora McPhaila se na jeden metr čtverečný vejde přibližně 2-4 demonstrujících, podle hustoty davu. Zkombinováním všech čísel mi to vyšlo takto:

Mnimální odhad

Počet lidí: 69 000

Tohle je naprosto nejmenší možný odhad počtu protestujících (ten ostatně dala i policie). Počítá se středně hustým davem. Číslo samozřejmě nezahrnuje lidi postávající v okolních ulicích, ve vchodech, v domech atd. Také to počítá s tím, že ve 14:00 tihle lidé přišli a až do konce demonstrace tam stáli jak solné sloupy a s nikým se nevystřídali. Kdo ale někdy byl na velké demonstraci tak ví, že tisíce lidí vždy postupně přicházejí a odcházejí a lidé se průběžně prostřídávají. Spousta lidí totiž třeba nemá čas nebo chuť být na kompletní akci a třeba jen na chvíli přijdou vyjádřit účast a pak odejdou a přijdou další. V sobotu také bylo na sluníčku docela horko a mačkání se v davu přehřívání organismu ještě posílilo. Lidé tedy často třeba po hodině nebo i půlhodině odcházeli z Václaváku do stínu a do nedalekých restaurací, aby se zchladili a napili. Jejich místa okamžitě obsazovali další lidé.

Tohle číslo je tedy skoro najisto podhodnocené.

Střední odhad

Počet lidí: 90 000

Toto číslo počítá s poměrně hustým davem 4 lidí na metr (což v horní části Václaváku mohlo být, v dolní to bylo možná spíš 3 na metr). Nepočítá se s pohybem ani obměnou zúčastněných.

Vysoký odhad

Počet lidí: cca 100 000+

Realistický odhad se pohybuje až okolo 100 000 lidí – lidé přicházeli a odcházeli a mačkali se kde to šlo, včetně bočních ulic.

Shrnutí

Takže – kolik lidí na tom Václaváku vlastně bylo?

Úplně nejupřímnější by asi bylo říkat: „70 až 100 tisíc“.

Optimistické (ale rozhodně možné) by bylo říkat „Přes sto tisíc“.

Fialové by bylo říkat: „Pár tisíc extrémistických ruských švábů“ (samozřejmě doplněno robotickými pohyby paží).

Ale nakonec to, co je nejdůležitější, je fakt, že se konečně zvedla spousta Čechů, Moraváků a Slezanů z gauče a šli společně protestovat v obrovském počtu. Spousty jich kvůli tomu jely do Prahy i několik set kilometrů, někdy i celá rodina.

Náš národ má spousty kladů, ale akceschopní moc nejsme. Ne nadarmo nám Poláci neříkají jen „Pepíci“, ale někdy i „knedlíci“. Takže když se konečně rozhoupeme, je to důkaz toho, že se děje něco opravdu velkého. Teď samozřejmě nemluvím o tom, když se někde v Praze srotí velký dav teenagerů a protestuje třeba „proti klimatu“ nebo za „homo pýchu“ – tam je úplně jiná dynamika a jde o úplně jiný druh akce. Tady se bavíme o skutečné demonstraci DOSPĚLÝCH lidí, což jsou dnes v naší infantilizované společnosti bohužel až lidé ve věku 35 let a více (čest výjimkám!).

A jen dodám – demonstrace sama o sobě samozřejmě nic nezmění. Naše vláda je tak šíleně zkorumpovaná, že ji nedonutí vytáhnout rypáky z koryt ani demonstrace deseti milionů Čechů. Úkolem demonstrace je něco úplně jiného. Jde o to ukázat, že máme vůli překonat vzájemné rozpory a spojit se ke společnému protestu. Mimochodem – ty rozpory mezi nás z velké části záměrně vnáší přisluhovači právě té globální mafie, proti které protestujeme. Pozor na to.

Velká demonstrace také dává velmi silný mandát lidem, kteří se postavili do čela odporu proti devastaci naší země a našich lidí. Jsou jako palivo pro skutečné elity národa proti těm falešným, které jsou ve skutečnosti tou skutečnou lůzou a které slouží nadnárodní mafii jen jako maňásci pro naše finální ovládnutí.

Je super, že přišlo tolik lidí. Je jedno, jestli jich bylo 70, 100 nebo 120 tisíc – podstatné je, že to bylo konečně pořádné číslo.

Snad to dá dostatečně silný impuls k tomu, abychom začali něco měnit a abychom si vzali naši zemi zpět.

Zdroj: bornova.pub

-mk-