Nikola BORNOVÁ - Kdo by mohl být v úřednické tzv. vládě odborníků (aneb hledání kandidátů)

Vláda našeho premiéra Česko-Ukrajinské republiky ČUR a zároveň i vrchního ču… Čurince Petra Fialy nedokončí volební období prakticky najisto.

Podle mého názoru není celá ta Péťova banda zrádců, mafiánů a mentálně hendikepovaných dealerek svetrů tím nejhorším, co nás potkalo od roku 1989 – ve skutečnosti je to nejhorší gang od dob vlády Klementa Gottwalda. Totální a totalitní fiasko. Naše země má už jen dvě možnosti:

1. co nejdříve najdeme způsob, jak tuhle vládu odstavit od moci.

2. neuděláme nic a skončíme jako Ukrajina. Tedy absolutně zkorumpovaná, vyrabovaná, ze zahraničí vycucaná země plná státem podporovaných fašistů, která padne do občanských nepokojů a možná i do (občanské) války.

No, není to úplně sranda. I když to jako bláznivá tragikomedie rozhodně vypadá.

Doufám, že náš národ zvolí možnost první. A až Fialova vláda padne, bude pravděpodobně potřeba vytvořit dočasnou úřednickou vládu na těch několik měsíců, než budou předčasné volby a lidé si s debilním úsměvem zvolí novou várku mafiánů a vlastizrádců.

Co je úřednická vláda? Wikipedia říká:

„Jako úřednická vláda se označuje vláda, která není založená primárně na rozdělení moci mezi relevantními politickými silami, ale zasedají v ní spíš nestraničtí odborníci na příslušné rezorty; obvykle bývá pouze dočasná, určená k překlenutí období do vzniku další plnohodnotné vlády.“

Úřednickou vládu (či „vládu odborníků“) může po pádu současné vlády dosadit prezident, případně dostatečně silná skupina, která má sílu úřednickou vládu prosadit (politická strana, armáda…). Podle naší Ústavy bohužel musí jakákoli vláda získat důvěru Poslanecké sněmovny, což věc dost zásadně komplikuje, ale žijeme ve velmi výjimečných časech a tak je možné, že se objeví výjimečné řešení. Vyhnout se samozřejmě musíme situaci, kdy by úřednickou vládu vybrala a dosazovala současná vládnoucí pětidemolice, protože ta by si jen dosadila svoje loutky (takže by nám vládly loutky ovládané loutkami…to by asi nedopadlo moc dobře, že?).

Na dočasnou vládu odborníků ale potřebujeme nejprve najít vhodné lidi, ať je z čeho vybírat. Ti, co teď možná usilovně pracují na převratu, už asi nějaké svoje favority mají, ale můžeme jim pomoct s vlastními tipy. Pojďme si tedy zahrát takovou hru – koho byste v dočasné úřednické vládě viděli na křeslech ministrů vy? Kdo by se podle vás mohl stát dobrým zástupce národa na překlenovací období k předčasným volbám?

Pište prosím svoje tipy do komentářů.

Uvidíme, co z tohohle crowdsourcingu vyleze.

Připomínám několik bodů k návrhu kandidátů:

Není třeba psát lidi, kteří jsou vám sympatičtí, ale jejich angažmá v dočasné vládě by bylo z mnoha důvodů prakticky nemožné. Takže asi nemá cenu navrhovat lidi jako je doktorka Soňa Peková, doktor Jan Vojáček, herec a guru Jarda Dušek atd. – ti by najisto do ničeho takového nikdy nešli.

Tady jsou některé návrhy. Pokud vám některé jméno není povědomé, určitě skočte buď na kanál O čem se mlčí nebo na Rádio Universum – s naprostou většinou z nich jsou tam velmi dobré rozhovory. Vybraní lidé by se mohli nejprve stát členy „expertní komise” (o které už mluví třeba Standa Novotný v O čem se mlčí jako o v podstatě hotové věci) a po pádu té naší destruktivní, cizácké vlády nastoupit do dočasného vedení země jako záchranná brzda proti úplnému krachu celé České republiky.

Návrh zkušených a aktivních odborníků k oslovení na vstup do DOČASNÉ „vlády odborníků” / „úřednické vlády”:

Poznámka – extra ministerské pozice Ministr pro legislativuMinistr pro evropské záležitostiMinistr pro vědu, výzkum a inovace a Ministr pro místní rozvoj a digitalizaci vynechávám záměrně.

Uznávám, že sestavování téhle „kandidátky do vlády odborníků“ je spíše hra a že vliv normálních lidí na to, co se děje na politické scéně, je minimální. A tak to klidně berme jen jako hru :-). Pobavme se hledáním aktivních a kvalitních odborníků.

Tenhle blog ale čtou tisíce lidí a tak to třeba pomůže některým z organizátorů toho našeho malého českého resetu, až budou oslovovat vhodné kandidáty. A my se aspoň zamyslíme, jestli tu ty skutečné elity vlastně máme. Já osobně si myslím, že je máme a dokonce že jich je hodně – jen jsou záměrně zadupáváni do země zahraničními loutkáři, kteří u moci potřebují dobře ovladatelné psychopaty, narkomany, pedofily nebo „momentálně postižené“ osoby.

Zdroj: bornova.pub

-mk-