Rakouská právnička upozorňuje, že podle zákonů EU je povoleno zabíjet lidi při nepokojích nebo povstání proti vládě

Rakouská právnička maďarského původu Maria Barki je specialistkou na mezinárodní právo, což znamená, že má v malíčku i právo EU. Občas upozorňuje na některé zákony, o jejichž existenci nemá většina světové veřejnosti tušení. Je velmi dobrou znalkyní i práva EU a před časem upozornila na jeden ze zákonů, který by se možná mohl již brzy otevřeně uplatňovat.

Zatímco EU neumožňuje členským zemím uplatňovat tresty smrti například za surové vraždy dětí nebo pro různé sériové vrahy či za terorismus, ve svých zákonech jasně umožňuje zabíjet občany, kteří se začnou proti systému bouřit a vyvolávat nepokoje. To má zřejmě za cíl dále upevnit moc nejen vlád, které všude v EU plně podporují politiku Bruselu, ale také samotné EU. Opět se tak potvrzuje, že jde o čistě totalitní strukturu, neumožňující jakoukoli národní suverenitu v případě, že většina občanů daného státu politiku EU nepodporuje.

Právnička již před dvěma lety v souvislosti se zcela neopodstatněným zaváděním lockdownů a nouzových zákonů upozornila na zákon, který platí pro všechny státy EU. Připomenutí je dobré zejména proto, že EU nyní chystá zákon, který by ve skutečnosti podpořil další plošné vyvlastňování, tentokrát zejména (ale nejen) různých firem a šel by na ruku mamutím megakorporacím. Navíc by plně otevřel možnost využití právě výše uvedených zákonů, které umožňují použít i tresty nejvyšší. Více jste si o připravovaném zákonu mohli přečíst zde.

Již před dvěma lety upozornila také na zákon, o jehož existenci nemá většina občanů zemí EU ani tušení: Jde o uplatnění trestu smrti a o právo zabíjet lidi v případě nepokojů nebo povstání.

Tento zákon je v EU stále legální, k čemuž se Maria Barki vyjádřila následovně:

„Do jaké míry Evropská unie přehlíží základní a svobodné hodnoty, ukazuje děsivým způsobem skutečnost, že EU má jak trest smrti, tak právo zabíjet lidi v případě povstání nebo nepokojů, což je stále součástí platného zákona EU.

Stejně jako dříve se jedná o právní složku EU ve smyslu vysvětlení Listiny základních práv a přijetí čl. 2 Protokolu č. 6 Evropské úmluvy o lidských právech: Podle toho může stát uložit trest smrti za činy spáchané v době války nebo v případě bezprostřední hrozby války. Zabíjení je také povoleno k potlačení nepokojů nebo povstání (článek 2 odst. 2 písm. c) ECHR.“

„Zachování trestu smrti a ospravedlnění zabíjení lidí při vzpouře nebo povstání je porušením nejzákladnějšího práva na život. Skutečným problémem je systematické ignorování základních hodnot občanů a suverénních práv států ze strany EU. Proč proti tomu nikdo neprotestuje?

Tuto poslední pasáž najdete na konci knihy Dr. Barkiové o zákonech o výjimce Covid pro rok 2020 v Maďarsku (kniha je pouze v němčině).

Tolik z vyjádření specialistky na mezinárodní právo i právo EU. Až se tedy bude někdy EU nebo politici na tuto instituci napojení ohánět „lidskými právy“, pak si vzpomeňte na to, že je to sama EU, kdo je neuznává. Zatímco uložení trestu smrti teroristovi, který by zabil třeba stovky lidí nebo sériovému vrahovi či vrahovi dětí neumožňuje, ukládání trestu smrti v případě nepokojů či zabíjení lidí, kteří se účastní protivládních povstání, pravidla EU umožňují.

V důsledku lze zkonstatovat, že pokud by někde vypukly nepokoje proti Bruselu oddané vládě, pak by zřejmě byly tyto prostředky využity hned v počátku, což by mělo za cíl odradit občany dalších zemí, aby se do podobných akcí pouštěli. Do poklidných demonstrací samozřejmě nikdo střílet nesmí, ale všichni víme, že s pomocí provokatérů mohou udělat z pokojné demonstrace vážné nepokoje. Je možná jen otázkou času, než se začnou podobné prostředky využívat…

 Zdroj: necenzurovanapravda.cz

-mk-