TRIALOG o česko-americké smlouvě – Drulák, Sušová-Salminen, Semín

Petr Drulák je zakladatel spolku Svatopluk, je profesorem mezinárodních vztahů na Katedře politologie na Filozofické fakultě Západočeské univerzity v Plzni. Působil jako velvyslanec České republiky ve Francii, náměstek ministra zahraničí a ředitel Ústavu mezinárodních vztahů. Je autorem desítek odborných článků, několika učebnic a monografií včetně prvních českých učebnic analýzy zahraniční politiky, teorie mezinárodních vztahů a metodologie politologického výzkum. V roce 2022 vydává monografii Podvojný svět (Academia)  a editovanou knihu Svrchovanost zprava i zleva. Věnuje se politické publicistice zejména v MF Dnes a v internetovém časopise !Argument

Michal Semín je vydavatelem časopisu Te Deum a publicistou se zaměřením na politiku, náboženství a sociální etiku. Angažuje se v několika konzervativně zaměřených spolcích. Stál u zrodu domácího vzdělávání v České republice.

Veronika Sušová Salminen je komparativní historička, publicistka a šéfredaktorka webzinu !Argument. Odborně se věnuje Rusku a středovýchodní Evropě. Je autorkou několika knih a řady vědeckých i populárních článků.

-mp-